изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:33 EEST
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА ПОВЕЧЕ ОТ 15 ГОДИНИ НЕ Е РЕМОНТИРАНА УЛИЦАТА НИ    
ОбществоЖалват се живеещи по ул. "Петрохан" в добричкия квартал "Рилци"

С Отворено писмо, адресирано до кмета на Добрич, МРРБ и медиите, семейства, живеещи по ул. "Петрохан" в кв. "Рилци", се жалват, че повече от 15 години не е правен никакъв ремонт на пътната настилка. "За пореден път се обръщаме за съдействие, защото улицата ни на практика е непроходима. Вече две години големите автомобили на "А.С.А. - Шеле" отказват да влизат и сме принудени да си изнасяме контейнерите до проходим участък. Затруднение да влязат на адрес изпитват и линейките на Спешна помощ. Трошим си колите. Настояваме да се свика комисия, която да дойде на място, да направи оглед и оценка на състоянието на улицата ни и да се намерят средства за ремонта й, тъй като сме изрядни данъкоплатци" - пишат в писмото си жителите на ул. "Петрохан".
Потърсихме за коментар по казуса зам.-кмета по устройство на територията на Добрич арх. Пламен Ганчев, който заяви следното: "Да, хората са абсолютно прави. Вярно е, че в квартал "Рилци" не е правен ремонт на улиците. Проблемът обаче е в това, че кварталът няма битова и дъждовна канализация. За тази цел ние имаме изготвен проект, с който още отпреди 4 години кандидатстваме за финансиране, тъй като става дума за направата както на битова канализация, така и на дъждовна - за отвеждането на водите в дерето на Суха река и поставянето на тласкател и помпена станция. Всичко това е изключително скъпо и е немислимо да се финансира от общинския бюджет. Първо подавахме проекта пред предприсъединителните фондове. В момента той е подаден пред МОСВ, по оперативна програма. Работим и водим борба да бъде сред одобрените и да се отпуснат средства, за да може да се направи всичко това, след което ще се рехабилитират и улиците в квартала".
 


Сходни връзки

В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА ПОВЕЧЕ ОТ 15 ГОДИНИ НЕ Е РЕМОНТИРАНА УЛИЦАТА НИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди