изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:14 EET
Наказателно лоби набира сили срещу България    
Новини
Група държави от Европейския съюз настояват за по-сериозни санкции във връзка с механизма за сътрудничество и проверка в областта на правосъдието и вътрешните работи за България и Румъния.


Това каза външният министър Румяна Желева на пресконференция в Министерски съвет след правителственото заседание, предаде Фокус. Тя уточни, че настояването за санкции е въпреки че, последният доклад за страната ни обхваща период, в който е управлявало предишното правителство.
Вчера заедно с премиера Бойко Борисов, министърът на външните работи участва в честването на 70 години от началото на Втората световна война.
По думите на Желева, в рамките на ЕС се водят интензивни дискусии по въпроса за налагане на санкции.
„Ние си поставихме за цел да убедим с непосредствената си воля, че новото правителство предприема конкретни мерки да се постигнат конкретни резултати, за да не се разширява обхватът на механизъма”, каза тя. Затова се активира работата по изпълнението на работата по Шенген, където има много проблеми.
Холандия е сред страните, които най-активно настоява за по-строги санкции срещу България и Румъния. В средата на юли холандският министър на европейските въпроси Франс Тимерманс поиска от еврокомисаря за правосъдието Жак Баро да наложи предпазна клауза едновременно с предстоящото публикуване на докладите за двете страни, ако се установи, че напредъкът им е недостатъчен. dir.bg
 


Сходни връзки

Наказателно лоби набира сили срещу България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди