изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:22 EEST
Спряха 280 екопроекта за 160 милиона лева    
Новини
280 одобрени екопроекта за 159 млн. лв. са отменени, разкри днес в Министерския съвет министърът на околната среда и водите Нона Караджова, предаде БГНЕС. Причина за да бъдат отменени тези проекти са или двойно финансиране или припокриване на отсечки по проектите или нарушение на техническата инфраструктура.


След извършените проверки в МОСВ е установено, че 80 проекта, концентрирани в девет общини, сред които Дулово, Джебел и Асеновград, са преоразмерени, а обществените поръчки са проведени неправилно, допълни министърът. Те са за изграждане на канализации и пречиствателни станции на села, корекции на реки. По думите й има съмнения за неправилно финансирани проекти от "Предприятие за управление на дейности по Околна среда", които не съответстват с приоритетите на държавата и са със съмнителни стойности и съмнителен избор на изпълнители.
Взети са решения кои проекти ще се финансират с малкото налични средства и това са национални обекти, свързани с изграждане на пречиствателни станции за отпадъчни води и канализации, заяви още Караджова. В момента могат само да се довършат вече започнати такива проекти, добави тя.
От министерството на финансите ще направят цялостна проверка на дейността на предприятието за управление на дейностите по околна среда за последните 4 години.
dir.bg
 


Сходни връзки

Спряха 280 екопроекта за 160 милиона лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди