изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:59 EEST
Български ресторантьор в Лондон осъден за сводничество    
По света
Българин, собственик на ресторант, беше осъден на пет години и половина затвор във Великобритания за принуждаване към проституция на три българки, съобщи британското онлайн-издание "Гетсъри".


Трийсет и четиригодишният Пламен Христов получи присъда от 66 месеца затвор на 27 август, след като убедил 23-годишна българка да отиде да живее в Гилдфорд, Великобритания, където щяла да работи в неговия магазин. Тя била принудена да прави секс с непознати почти две години, докато накрая събрала смелост и разкрила престъпленията на Христов в полицията.
Съдебният състав намери подсъдимия за виновен за три случая на контролиране на проституция за лична изгода и три случая на уреждане или улесняване на пристигането на лица за сексуална експлоатация, пише изданието "Гетсъри", цитирано от БТА.
Полицейското разследване започнало през март, когато момичето разказало на полицаите как Христов се сприятелил с нея в България. Той й обещал работа в неговия магазин, ако тя се съгласи да отиде да живее на острова. Христов й платил самолетния билет и я завел до жилище в Гилдфорд, където й казал, че вече е проститутка и трябва да му дава всички пари, които изкарва, защото в противен случай щял да нарани близките й. Тя била принудена да убеди своя приятелка и нейната сестра - и двете на по 21 години - да отидат при нея, за да работят заедно в "магазина" на Христов.
Трите момичета били принудени да проституират в Балъм, Рединг и Тотнъм. Престъпникът дори принудил една от жертвите си да се завърне в България, за да направи аборт, след като научил, че е бременна.
"Христов е контролирал психически тези жени. Заплашвал ги е, че ще нарани близките им, ако не му се подчинят и е печелил пари, като ги експлоатирал по най-унизителен и ужасен начин", коментира разследващият полицай Тони Джеймс.
"Неговите жертви не се съмнявали, че той имал необходимата информация и средства, за да изпълни заплахите си. Те са изпаднали в ситуация, от която са успели да се измъкнат само заради изключителната си смелост", добави той.
 


Сходни връзки

Български ресторантьор в Лондон осъден за сводничество | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди