изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:32 EEST
КОМИСАР СТЕФАН ЙОНЧЕВ Е НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност Преди малко вътрешният министър Цветан Цветанов, който бе на работно посещение в Добрич, прие оставката на комисар Ивелин Петров и на негово място назначи досегашния началник на РПУ в Албена Стефан Йончев.

Припомняме, че комисар Ивелин Петров бе назначен на мястото на Румен Иванов от ексвътрешния министър Румен Петков.  Назначаването му се свързваше с името на Евтим Костадинов, който тогава бе депутат от БСП, а сега оглавява Комисията по досиетата, както и с вече покойния лидер на областната организация на БСП и депутат от челвената листа Ясен Пенчев. Румен Иванов по-късно оглави областната организация на ГЕРБ в Добрич, а сега е народен представител от ГЕРБ. Припомняме също, че тогава назначаването бе извършено от тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов, който заяви, че не е съгласен с уволнението на Румен Иванов, защото то е по политически причини, а ден-два след това си подаде и оставката. Днес Бойко Борисов е председател на Министерския съвет на Република България.

След посещенията си във Варна и Добрич, в програмата на вътрешния министър са и областните градове Силистра, Русе, Разград и Търговище.

Подробности в следващите часове на деня.

Цветан Цветанов: Очаквам конкретни резултати от борбата с тежката и икономическата престъпност
03 септември 2009 | 12:16 | Агенция "Фокус"
Добрич. Очакванията от обществото са огромни. Това каза в Добрич министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Варна. По думите на Цветанов, единственото днес, с което може да се докаже, че има възможност за справяне с организираната престъпност у нас е, когато всеки свърши максимално добре своята работа. “Това означава повече присъствие, повече в полза на обществото, отколкото обществото да ни възприема като един репресивен апарат”, каза Цветанов. Той подчерта своето желание българският полицай да получава необходимото уважение от обществото, “но и българският полицай трябва да се отнася към гражданите и да бъде в помощ на гражданското общество”, категоричен е вътрешният министър. Той заяви, че очаква конкретни резултати от борбата с тежката престъпност, с икономическата престъпност, защото това е важно условие за повишаване на заплатите не само в МВР, но и във всички останали области – предотвратяването на икономически и финансови злоупотреби. Справянето с ДДС-измамите и контрабандата, според вътрешният министър, ще създаде една по-конкурентна среда за всички производители в България.
Цветан Цветанов днес ще посети Областните дирекции на полицията в Силистра, Русе, Търговище и Разград.
Жулиета НИКОЛОВА

 
Цветан Цветанов: До няколко дни ще има повдигнати обвинения на бивши министри
03 септември 2009 | 13:39 | Агенция "Фокус"
Добрич. До няколко дни ще има повдигнати обвинения на бивши министри, каза в Добрич вътрешният министър Цветан Цветанов, позовавайки се на сигнали от прокуратурата, предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Варна. Цветанов не пожела да конкретизира имена, защото обвинението и обвинителният акт се внасят от прокуратурата, припомни той и допълни, че от страна на МВР е създадена необходимата организация за пълно съдействие и увеличаване на необходимия ресурс, за да се документира престъпната дейност, която е извършвана от “някои” в страната. За да се върне доверието към правоохранителните и правораздавателните органи, трябва да има осъдителни присъди за всеки един, прекрачил закона, категоричен е вътрешният министър, защото “безнаказаността в рамките на 20 години създаде недоверието на обществото към българските политици”. Цветанов подчерта, че ако всички заедно искат това положение да бъде променено, трябва да се приложи подход на правосъдие и ред. “За съжаление, преходът в България позволи организираната престъпност да легитимира бизнеса си и виждате, че представители на тази престъпност сега са част от изрядните бизнесмени в страната, които вече с право участват в различни обществени поръчки и всъщност там се прави връзката между висшата администрация и тези бизнесмени”, коментира Цветан Цветанов. Той заяви още: “Правя всичко възможно да бъдат събрани максимално много документи за всеки, който е прекрачил закона”.
Пред областна администрация на полицията в Добрич днес заедно с журналистите бе и представител на група от граждани, чиито близки са изчезнали безследно през изминали години. Регионът държи първенство по регистрирани случаи на изчезнали безследно хора. Жена се обърна към вътрешния министър с молба полицията да направи всичко възможно за изясняване на случаите. Цветан Цветанов обеща да се запознае със случаите в детайли и отправи покана за среща и разговор в столицата.
Жулиета НИКОЛОВА

 

 


Сходни връзки

КОМИСАР СТЕФАН ЙОНЧЕВ Е НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 6 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КОМИСАР СТЕФАН ЙОНЧЕВ Е НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2009-09-03 @ 12:17 EEST

Добро попадение,за разлика от всички боклуци на Гумен Иванов!

КОМИСАР СТЕФАН ЙОНЧЕВ Е НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2009-09-03 @ 13:39 EEST
Честито!Успех!
КОМИСАР СТЕФАН ЙОНЧЕВ Е НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2009-09-03 @ 17:29 EEST

А кой назначи Румен Иванов за шеф на РДВР Добрич? Това той никога не споменава.

КОМИСАР СТЕФАН ЙОНЧЕВ Е НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2009-09-03 @ 17:37 EEST

Спрете го тоя Малоумен ЙОНЧЕВ! МВР е за закриване, такава простотия и наглост не се е ширила там никога.

 СТЕФАН ЙОНЧЕВ олицетворява симбиозата между мафията и държавния апарат. Държавата се използва от такива за собствена изгода, като уж се прави нещо за хората  а цялата работа е да се вземат рушвети от един или друг бизнесмен срещу протекция за дадени сделки. Това се нарича търговия с влияние и е в основата на цялото управление на ГЕРБ!!!!!!!

 

КОМИСАР СТЕФАН ЙОНЧЕВ Е НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2009-09-03 @ 23:17 EEST
.....И друг път,като говори, да си вдига Главата нагоре,а не да гледа в краката си-като че ли е виновен за нещо...... 
КОМИСАР СТЕФАН ЙОНЧЕВ Е НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2009-09-05 @ 18:17 EEST
Защо ли тази длъжност не бъде обявена за политическа и да се знае, че работиш или не, като се смени управлението - "навън"? И каквото взел-взел.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди