изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:59 EEST
Алексей Петров хвърли поредната бомба    
Парламент
Председателят на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Иван Костов тази сутрин е поискал потвърждение от председателя на агенцията Цветлин Йовчев дали действително има доклад до бившия премиер Сергей Станишев, в който са посочени имена на корумпирани министри от ръководеното от него правителство.


Това каза в кулоарите на Народното събрание Костов, предаде БТА.
В интервю пред "Труд" днес бившият съветник в ДАНС Алексей Петров заявява, че всеки, сдобил се с власт в последните 20 години, се е корумпирал. Той заявява това в отговор на въпрос дали знае кои са корумпираните на върха на властта. Петров уточнява, че докладът е предоставен на премиера Бойко Борисов.
В разговора си с Йовчев Костов е препоръчал Петров да бъде извикан в агенцията, за да каже къде се намира този доклад. Костов допуска, че е възможно и да няма такъв официален документ. Това може да се окаже нерегламентирана по правилата на ДАНС вътрешна дейност, коментира Иван Костов. Според него, ако е така, някой трябва да отговори какво се случва с цялото старо ръководство на агенцията. Според Костов бившето ръководство на ДАНС следва да бъде подведено под отговорност, защото означава, че е действано незаконно.
Костов добави, че ако ДАНС е изпратила доклад до премиера, той е трябвало да бъде възложен, да има процедура. По думите му, ДАНС не може да проявява самоинициатива.
Не съм чувал г-н Станишев да казва, че е възлагал такъв доклад, добави Иван Костов. Това трябва да е разработка, официално възложена по предвидения от закона начин, добави той.
Костов посочи, че първо е необходимо да се изясни дали реално съществува този доклад и как е процедирано при неговото излагане. Парламентарната комисия веднага ще го поиска, ако се окаже, че го има, каза той. По думите му, това е приключена разработка и подлежи на пълен контрол от парламентарната комисия. Според Костов, дали съществува такъв документ, е трябвало да каже бившият председател на ДАНС Петко Сертов.
Аз не мога да разбера кой е бил реалният председател на ДАНС, каза Костов. "Това, че той не го говори, хвърля сянка върху цялата институция", заяви Костов. Според него документът, ако го има, би трябвало да е на разположение и на сегашния премиер Бойко Борисов.
Иван Костов съобщи, че скоро ще започнат да излизат разкрития за нередности, вършени в агенцията. Например, по делото "Лиана" била направена справка, която е престояла повече от година в касата на един от заместниците на Сертов, посочи Костов.
По мнението на Яне Янев (РЗС), член на комисията за контрол на ДАНС, до бившия премиер Сергей Станишев са стигали поне няколко доклада и докладни записки за корупция по високите етажи на властта, но той не е предприел мерки. dir.bg
 


Сходни връзки

Алексей Петров хвърли поредната бомба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди