изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:49 EEST
Първи жертви на данъчния лов    
Новини
Над 120 000 лв. доходи се е опитал да укрие от данъчните собственик на луксозен имот, показа първата приключила ревизия на притежателите на скъпо недвижимо имущество, съобщиха от НАП.


Преди няколко месеца служителите на НАП започнаха проверки на над 100 богаташи, притежаващи луксозни къщи, яхти и коли. Ревизията по правило се прави, след като се засекат сериозни разминавания между начина на живот и обявените доходи. Когато се стигне до ревизия, данъчните засичат доходи 5 години назад, предаде БНР.
Проверката на първия ревизиран показала, че имотите, които притежава той, са значително по-скъпи от официалните му доходи. Актът, който служителите на НАП са съставили е за 48 000 лв. Случаят ще бъде предаден на прокурор, за да се разследва за данъчно престъпление. По закон за укриване на налози в особено големи размери се предвижда и затвор.
От ревизиите на притежателите на скъпи автомобили пък станало ясно, че двама от притежателите на автомобили „Бентли” са дали на собствените си губещи фирми заеми по около 300 000 лв., за да си купят въпросните луксозни коли. Друг пък е оправдал бенлито си със заем от 42-ма негови приятели. В момента данъчните ги проверяват.
НАП обяви още, че имоти за около 150 хиляди лева, собственост на столичен бизнесмен, ще бъдат продадени на публичен търг, за да може държавата да си събере дължимото. За да избегне изземане на фирмени имоти след ревизия, бизнесменът е продал сам на себе си собствеността, регистирана на дружеството. По искане на публичните изпълнители от столичната дирекция на НАП съдът е обявил договорите за продажба за недействителни. В момента само в София се водят 10 подобни дела за общо 18 милиона лева. dir.bg
 


Сходни връзки

Първи жертви на данъчния лов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди