изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:00 EEST
ВОЛЕЙБОЛ: ВЕЛИКА ПОБЕДА НА БЪЛГАРИЯ НАД СЪРБИЯ 3:2    
Спорт

Националният ни отбор по волейбол постигна велика победа над Сърбия с 3:2 на Европейското първенство, което започна в Турция. Утре съперник ще ни бъде Италия.



Волейбол: България победи Сърбия с 3:2

03 септември 2009 | 19:40 | Агенция "Фокус"

Истанбул. България победи Сърбия в първата си среща от Европейското първенство по волейбол в Турция с 3:2 гейма. С отлична игра в двубоя се отличи Виктор Йосифов, който участва за пръв път на голям форум. Българите започнаха много агресивно последната част на двубоя и успяха да натрупат преднина от 4 точки преди тимовете да сменят полетата си при резултат 8:4. След това сърбите взеха инициативата и успяха да стопят три точки от аванса, достигайки до резултат 9:8 преди първото техническо прекъсване. Второто дойде при 11:8. В края българите демонстрираха отлична отборна игра и успяха да спечелят гейма и срещата с 15:11.
 
Четвъртият гейм на срещата между волейболните национали на България и Сърбия започна с много силна и концентрирана игра от страна на възпитаниците на Силвано Пранди. Първото техническо прекъсване в гейма дойде при резултат 8:4 за България, а до третото точковият актив вече бе 11:6. Настроението в играта на родните волейболисти се запази, а с него и разликата в точките. Това доведе до ново техническо прекъсване от страна на сръбския селекционер Игор Колакович, дошло при резултат 16:12. След подновяването на играта възпитаниците му започнаха да рискуват при изпълнението на своите сервизи и успяха да изравнят резултата – 17:17. Двата отбора започнаха да играят по-предпазливо и гейма се развиваше точка за точка до 22:22, когато капитанът Владо Николов показа лидерски качества и успя да мотивира съотборниците си. Така в крайна сметка България спечели гейма с 25:22 и изравни резултата в срещата.
 
България отново изостава от Сърбия в първата си среща на Европейското първенство по волейбол в Турция. Възпитаниците на Силвано Пранди загубиха треитя гейм с 21:25. Сръбските волейболисти започнаха по-концентрирано третия гейм от българските си колеги и натрупаха преднина от 3 точки, която доведе до резултат 3:6. След това последваха силни минути за Тодор Алексиев и първото техническо прекъсване дойде при преднина за българските национали – 8:7. Сърбите започнаха да играят по-агресивно от сервиз и успяха да поведат с 3 точки (11:14) преди Силвано Пранди да спре играта. Развитието на двубоя не се промени и преднината на Сърбия се запази до края на гейма, загубен от България с 21:25.
 
Втората част от срещата между България и Сърбия на Европейското първенство в Турция започна равностойно и вървеше точка за точка до първото техническо прекъсване, дошло при резултат 6:5 за възпитаниците на Силвано Пранди. По-агресивната игра на България даде резултат и преднината преди второто спиране на играта вече бе от две точки – 8:6. Разликата от две точки се увеличи на пет (16:11) най-вече благодарение на добрата игра в защита на дебютанта на европейски финали Виктор Йосифов. Селекционерът на Сърбия Игор Колакович се опита да наруши ритъма на игра и използва правото си на техническо прекъсване при резултат 17:11. Това не даде резултат и българските волейболисти продължиха с добрата си игра и не изпуснах инициативата до края на гейма, който убедително спечелиха с 25:17.
 
Българският национален отбор по волейбол загуби първия гейм от Сърбия с 21:25.
Двубоят е първи за родните волейболисти от група „D” на Европейското първенство в Турция. Възпитаниците на Силвано Пранди поведоха с 4:1 в началото на срещата, но след това допуснаха Сърбия да поведе в резултата с 6:8. Това доведе и до първото техническо прекъсване в срещата. След кратката пауза сърбите излязоха по-концентрирани и натрупаха преднина от 4 точки, която запазиха и дори увеличиха преди второто прекъсване, което дойде при резултат 11:16. Само три точки по-късно (12:18) българският селекционер Силвано Пранди отново спря играта в опит да наруши ритъма на игра на Сърбия. Това не донесе очаквания резултат и разликата в точките се запази до следващото техническо прекъсване, дошло при резултат 16:21. В края на гейма българските национали подобриха играта си и доведоха резултата до 21:23, но все пак не успяха да спечелят гейма, който завърши при резултат 21:25 за Сърбия.
 


Сходни връзки

ВОЛЕЙБОЛ: ВЕЛИКА ПОБЕДА НА БЪЛГАРИЯ НАД СЪРБИЯ 3:2 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди