изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:12 EEST
В ЖЕГЛАРЦИ ОТКРАДНАХА ЗЛАТНИ БИЖУТА С ДИАМАНТИ И ДРУГИ ЦЕННОСТИ ОТ КЪЩА НА АНГЛИЧАНИН    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие на  територията на Областна дирекция на МВР - гр. Добрич са регистрирани пет криминални престъпления.

 

· На 03,09,2009 г. около 22,30 часа в Първо РУ на МВР Добрич е получено съобщение от 58-годишна жена, затова, че около 21,30 часа по ул.”Вида Димитрова” в Добрич две неизвестни лица са отнели дамската й чанта, с намиращите се в нея мобилен телефон, сума от 10 лева, лични документи и принадлежност. Организирани са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Първо РУ на МВР Добрич за установяване и задържане на извършителите.

· На 03,09,2009 в 17,15 часа във Второ РУ на МВР Добрич е получено съобщение за възникнал битов скандал прераснал в побой между А.С. /45/, Д.И./30/ и Х.Ю./18/, в землището на с.Ломница, в близост до полезащитен пояс. В резултат на инцидента 45-годишния мъж е настанен в МБАЛ Добрич, с фрактура на лява ръка. Причините за възникналия битов скандал се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.

· На 03,09,2009 в 12,15 часа в дежурната оперативна част на РУ на МВР Тервел е получено съобщение за извършена кражба от частен дом в с.Жегларци, общ.Тервел, собственост на английски гражданин. За времето от 09,15 часа до 11,45 часа неизвестен извършител е проникнал в жилището и е извършил кражба на видеокамера “Кодак”, 2 броя MP-3 плейъра, дамски бижута – златни пръстени с диаманти, два златни синджира, огърлица и обици с диаманти, с общо приблизително тегло около 80 грама. Служители на РУ на МВР Тервел провеждат оперативно-издирвателни мероприятия за установяване извършителя на деянието. По случая е образувано досъдебно производство.

· Установен е нов случай на телефонна измама, но с променен сценарий при която е измамена възрастна жена.

Вчера в 15,00 часа в РУ на МВР Тервел е получен сигнал от 82-годишна жена за това, че е била измамена от неизвестен извършител. В резултат нейната доверчивост измамника й е отнел сумата от 1600 лева. На домашния телефон на възрастната жена е позвънила жена, която се представила за снаха й и съобщила, че е настанена в болница с диагноза “Свински грип”. По-късно по телефона й се обадил  непознат мъж, който се представил за лекар и съобщил , че за лечението на снаха й спешно са нужни пари. Измамниците попитали за точния адрес на жената. Около 14,45 часа в дома й е отишъл непознат мъж, взел парите от нея и след това е напуснал жилището.

Областна дирекция на МВР Добрич отново се обръща към гражданите със съвет за  всяко телефонно обаждане, касаещо даване на парични суми на непознати лица, незабавно да  се обадят на тел. 112 или тел. 166 или уведомят най-близкото поделение на МВР.

 

През денонощието на територията на областта са  регистрирани четири пътно – транспортно произшествия с материални щети.

 

Служителите на “Пожарна безопасност и спасяване” в областта са участвали в гасенето на четири пожара без нанесени материални щети.

 

04 септември 2009 г.                                       ОД НА МВР ДОБРИЧ

 


Сходни връзки

В ЖЕГЛАРЦИ ОТКРАДНАХА ЗЛАТНИ БИЖУТА С ДИАМАНТИ И ДРУГИ ЦЕННОСТИ ОТ КЪЩА НА АНГЛИЧАНИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди