изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:17 EEST
Дъжд и хлад още от утре    
Времето
От събота започва трайна промяна на времето. След горещ ден с температури от 30 до 35 градуса, северозападните райони първи ще усетят промяната още същия ден след обяд.


Ще се заоблачи и до вечерта над северозападните и западните райони ще завали дъжд, на много места придружен от гръмотевици. През нощта преваляванията ще обхващат и централните части на страната, а в неделния ден - почти цялата и територия.
С прекъсвания, поне до средата на седмицата на много места в страната ще превалява дъжд, като има условия и за локални по-обилни валежи. Температурите ще са от 19 до 24 градуса, но в местата с по-продължителни валежи ще бъдат и с няколко градуса по-ниски, около и дори под 15 градуса.
В София ще завали в по-късните следобедни часове в събота и през нощта срещу неделя. Температурата в първия почивен ден ще бъде все още висока - до около 30 градуса, но от неделя ще се понижи и в началото на следващата седмица ще се установи предимно облачно есенно време, с температура до 20 градуса.
По морето събота ще бъде последният ден, подходящ за плаж за поне седмица напред. От неделя и там ще се установи хладно и облачно време, с превалявания и температури непревишаващи 20-22 градуса, а в отделни дни и по-ниски.
По планините ще бъде неподходящо за туризъм: ще превалява и ще духат силни и бурни ветрове отначало от северозапад, впоследствие от север-североизток, а температурата на 1200 метра от неделя до вторник няма да превишава 11-12 градуса, след което слабо ще се повиши. dir.bg
 
 


Сходни връзки

Дъжд и хлад още от утре | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди