изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:33 EEST
Президентът Георги Първанов: Рано е за цялостна оценка на първите стъпки на новото правителство    
НовиниШабла. Още е рано за цялостна оценка на първите стъпки на новото правителство. Това каза президентът на Република България Георги Първанов при посещението си в зенитен полигон „Шабла”, предаде репортер на радио „Фокус”-Варна. Първанов допълни, че са минали само 40 дни, а трябва да минат поне 100, за да се направи такава оценка.

Първанов подчерта, че няма да избързва с конкретна оценка на действията на новото правителство до момента. Той каза още, че вероятно ще вземе отношение в следващите дни за направеното от правителството по конкретни поводи, за които не може да се чака дълго. Според Първанов е много важно да се направи внимателна преценка на наследеното от предходното управление, но според него вече е трябвало да има много сериозна антикризисна програма, която да не се свежда само до икономия, свиване на администрацията и отделни действия. Президентът беше категоричен, че е много важно да има функционален анализ, за да се види кое звено е работещо и кое не. Той уточни, че в раздутата българска администрация има излишни звена, но трябва да се прецени какви точно са те. Георги Първанов каза още, че теорията и практиката учат, че изходът от кризата не е само свиването на разходите, но трябва и да се намери ресурс за инвестиране в производството и потреблението.
Димитър ДИМИТРОВ

Президентът Георги Първанов заяви, че до него не е достигала информация за доклад на ДАНС
04 септември 2009 | 14:21 | Агенция "Фокус"
Шабла. Президентът Георги Първанов заяви, че до него не е достигала информация за доклад на ДАНС, в който има имена на корумпирани министри от кабинета „Станишев”. Държавният глава каза това по време на тактическото учение на военновъздушните сили край Шабла, предаде БНР.
Георги Първанов припомни, че според Закона за ДАНС, информацията, която излиза от агенцията, трябва да стига навреме, бързо и в равни обеми, до премиера и президента. Тъй като до мен не е стигнала подобна информация, каза Георги Първанов, смятам, че такъв супердоклад, който да визира 10 министри, едва ли е възможен. Механизмът на работа на ДАНС е по конкретни сигнали и трябва да стига информацията бързо до всички нива. Ако някой е поръчал подобен доклад, то той трябва да каже за какво става дума, каза още президентът.
Той направи и първата си оценка на дейността на правителството, като категорично заяви, че са минали едва 40 от общо 100-те дни, в които традиционно се прави такава оценка, и затова не е човекът, който ще прибързва.
Много е важно обаче, каза президентът, да се направи внимателна оценка на наследеното, но успоредно с това, вече трябва да има и сериозна антикризисна програма, която да не се свежда само до икономии и до свиване. Най-лесно е да свием първо 10%, после 15% от и без това раздутата ни администрация, но не можеш да кажеш, че трябва да се махнат всички агенции, още повече, че не е ясно какво ще стане с тях. Според Георги Първанов трябва да се намерят ресурси за инвестиции в производството, в потреблението и по този начин да се стимулират мерките за изход от кризата. Аз бих подкрепил, каза Георги Първанов, точно такъв план, който в момента не виждам.
Президентът Георги Първанов коментира и състоянието на Българската армия, като припомни, че въпреки всички данни за злоупотреби, които са изнесени досега, през последните 20 години на прехода е направено не малко за нея, както и за социалното осигуряване на военнослужещите. Георги Първанов подкрепя категорично мерките за модернизация, посочени от новия министър на отбраната Николай Младенов и особено приветства идеята за създаване на работна група за промени в Закона за отбраната, който според него действително е много конфликтен, много компромисен и в споровете с предишното ръководство на министерството.

 


Сходни връзки

Президентът Георги Първанов: Рано е за цялостна оценка на първите стъпки на новото правителство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди