изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:53 EEST
ДЕФЕКТНА РАКЕТА ЕДВА НЕ УБИ ПРЕЗИДЕНТА И ВОЕННИЯ МИНИСТЪР НА ПОЛИГОНА В ШАБЛА    
Новини София. Ракета „земя-въздух” се взриви на неголяма височина по време на военно учение, проследено от президента на България Георги Първанов и министъра на отбраната Никола Младенов, предаде АФП, позовавайки се на български медии.


При инцидента, станал на полигона „Шабла”, няма ранени. Взривяването е станало недалеч от мястото, където официалните лица са наблюдавали ученията.  Агенция "Фокус"

Президентът Георги Първанов: Рано е за цялостна оценка на първите стъпки на новото правителство

Президентът Георги Първанов присъства на тактическо военно учение „Военновъздушни стрелби” в Шабла

Ракета се взриви в Шабла

Ракета от зенитно-ракетен комплекс "Куб" се самовзриви след изстрелването й на 50 метра от установката по време на учението, което се провежда полигона "Шабла".

Свидетели на инцидента станаха президентът Георги Първанов и министърът на отбраната Николай Младенов. Взривът се размина без пострадали, но прекъсна за минути зенитните стрелби, след което те продължиха по график.

При инцидента на учението в Шабла се е взривил двигателят на ракетата, а бойната й глава е паднала в морето, откъдето ще бъде извадена от водолази. „За съжаление инцидентът показва, че се работи със стара техника. Изводът е, че трябва да се върнат приоритетите на въоръжените ни сили", коментира Николай Младенов.

 
Ракета на ПВО се взриви при изстрелването
 
Ракета "Куб" от класа "земя-въздух" се взривила при излитането, съобщи Дарик. Инцидентът станал на ракетния полигон Шабла.
Ракетата се е взривила на няколко метра от земята.

Огромен огън и дим се образувал при взрива. Няма пострадали при инцидента. На мястото са президентът Георги Първанов и министърът на отбраната Николай Младенов.

Учението продължава и в момента. /БЛИЦ
 
Ракета клас "земя-въздух" 2К12 Куб
 
ИТАР-ТАСС: Ракета се е взривила при изстрелването й по време на тактически учения на българските ВВС
04 септември 2009 | 21:28 | Агенция "Фокус"
София. Зенитна ракета „Куб” се е взривила веднага след изстрелването й, по време на тактически учения на българските военновъздушни сили, включващи бойни стрелби, предаде ИТАР-ТАСС. По свидетелства на очевидци, инцидента е станал на разстояние няколкостотин метра от трибуна, където са се намирали главнокомандващия на въоръжените сили на България президента Георги Първанов и министъра на отбраната Николай Младенов. На мястото на инцидента е възникнал пожар, който бързо е бил потушен. Няма пострадали.
 


Сходни връзки

ДЕФЕКТНА РАКЕТА ЕДВА НЕ УБИ ПРЕЗИДЕНТА И ВОЕННИЯ МИНИСТЪР НА ПОЛИГОНА В ШАБЛА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДЕФЕКТНА РАКЕТА ЕДВА НЕ УБИ ПРЕЗИДЕНТА И ВОЕННИЯ МИНИСТЪР НА ПОЛИГОНА В ШАБЛА
Автор: Anonymous да 2009-09-06 @ 11:51 EEST

Инцидентът показва единствено, че военната техника е опасна. Но това е нормално, понеже в условията на реална война "животът" на тази установка вероятно ще бъде доста кратък.

Военна победа не се постига като се стремиш да опазиш жива и непокътната всяка бойна единица, а като се стремиш да изпълниш стратегическите задачи, посредством следване на оптимална тактика. За целта е нужно ежедневно трениране на персонала. Колкото до дефектни устройства, такива има във всяка армия, но военните затова са високоплатени (или поне бяха), защото рискът е относително по-голям.

И в заключение, който ходи на "стрелби" трябва да знае как да се пази от инциденти.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди