изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:18 EEST
Пътнически влак удари лек автомобил на прелез в междугарието Филипово-Съединение    
НовиниПореден инцидент на жп прелез е регистриран около 19.30 часа тази вечер, съобщиха от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ). Въпреки редовно задействаните бариери на неохраняем прелез в междугарието Филипово-Съединение, лек автомобил преминава жп съоръжението и е ударен от пътнически влак, пътуващ от Пловдив за Панагюрище.


Пострадали и жертви няма. Служителите от Дипсечерския център на НКЖИ са уведомили „Транспортна полиция” своевременно за случая.
Пътническият влак е спрян. Очакват се органите на КАТ за преместване на колата от железния път.
Това е четвъртият инцидент на жп прелез за последните 7 дни. Във връзка с поредното нарушение и преминаване при спуснати бариери, ръководството на НКЖИ призовава водачите на превозните средства да спазват правилата за движение по пътищата и да внимават в участъците в близост до железопътните линии и при преминаване на железопътните прелези. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата е риск за живота на водачите на превозните средства и техните пътници. Освен това, инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, причиняват неудобства на пътниците и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Пътнически влак удари лек автомобил на прелез в междугарието Филипово-Съединение | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Пътнически влак удари лек автомобил на прелез в междугарието Филипово-Съединение
Автор: Anonymous да 2009-09-06 @ 11:43 EEST
Липсата на дисциплина е причина за всичките тези произшествия. Най-странното е, че от две седмици по медиите върви кампания за "осветляване" на подобни произшествия. Явно много хора не четат вестници, не слушат радио и телевизия... Жалко е, че българинът все още смята, "че на него не може да му се случи..." :-(((

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди