изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:44 EEST
ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧВА В СЕДМИЦАТА НА МОБИЛНОСТТА    
НовиниИ тази година Добрич ще се включи в седмицата на мобилността, стана ясно вчера. Инициативи е подготвил информационният център "Европа Директно Добрич", съобщи вчера ръководителят му Правда Димова.


В седмицата от 16 до 22 септември ще се организират прояви с участието на ЦДГ №10 "Слънчице", училища. Инициативите са свързани с водещата тема за 2009 г. на Европейската седмица на мобилността, определена от ЕK е "Да подобрим градския климат". Тя се организира с цел да се насърчи поведение на хората и действия на институциите, които да са в съответствие с принципите на устойчивото развитие и по-специално да са насочени към намаляване на замърсяването на  градската среда от транспорта, към подобряване на качеството на живот на европейските граждани.
Целта е да се повиши информираността на населението за въздействие на транспорта върху околната среда и възможните екологосъобразни модели на поведение, които то може да избере, да му се предоставят възможности да използва по-устойчиви начини на транспорт. Много важен аспект на седмицата е хората да могат да преоткрият своето населено място, историческо и културно наследство в една по-здравословна и по-приятна заобикаляща среда.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ВКЛЮЧВА В СЕДМИЦАТА НА МОБИЛНОСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди