изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:00 EET
СТУДЕНТСКИ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ В БАЛЧИК    
НовиниОт 1 до 13 септемри Балчик е домакин на театралния фестивал "Виа Понтика".

Той се провежда за втори път в Балчик. Инициатор на културното събитие е доц.Веселин Ранков, който и тази година е събрал в Белия град студентите си от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", за да се обучават и покажат пред публиката своето изкуство, съобщават от пресцентъра на община Балчик.
"Както Виа Понтика /Пътя на птиците/ преминава през Балчик, така и младите таланти идват тук, изявяват се и отлитат към професионалната сцена", защитава новото наименование на феста балчиклията Веселин Ранков.
Сред участниците в театралните празници зрителите ще могат да видят звездата от "Забранена любов" Фахрадин Фахрадинов и Виолета Марковска, нашумяла с участието си във филма "Шивачки" и шоуто "Денсинг старс".
Кулминация на фестивала ще бъде премиерата на "Юлий Цезар" /У.Шекспир/ - една постановка на професор Пламен Марков. Веднага след Балчик пиесата ще бъде показана на престижен театрален фестивал в китайската столица Пекин.
 


Сходни връзки

СТУДЕНТСКИ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди