изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:37 EEST
ПРИКАЗНА ИЗЛОЖБА ПОДРЕДИ "СЛЪНЧИЦЕ" В БИБЛИОТЕКАТА    
НовиниПриказна стая с библиотека ще бъде открита в началото на учебната година в ЦДГ №10

Приказна изложба на възпитаниците на ЦДГ №10 "Слънчице" в Добрич е подредена във фоайето на Регионална библиотека "Дора Габе". В нея са събрани творбите на малките възпитаници на детската градина, които през летните месеци рисуваха, вдъхновени от прекрасните приказки от националната и световна съкровищница. Всяка седмица децата посещаваха регионалната библиотека, където гостоприемните домакини ги запознаха с много красиви книжки, прочетоха им приказки, заинтригуваха ги с драматизации и игри в Стаята на приказките.
Срещите бяха реализирани по проекта Клуб "Приятели на книгата" по програмата на Община град Добрич за финансиране на инициативи в полза на местната общност. По него партньори бяха сдружение за развитие на деца "Слънчице", ЦДГ №10 "Слънчице", Регионална библиотека "Дора Габе", Сдружение на писателите - Добрич и вестник "Нова добруджанска трибуна".
В рамките на проекта през лятото децата от детската градина бяха домакини на много творци, сред които композитор на детска музика, актьори, автор на детски стихове. Създадените по проекта партньорства и приятелства ще продължат и занапред. Доказа го и активното участие на малчуганите в проявите на летен клуб "Патиланци" към РБ "Дора Габе". Със стихове, песни и танци те се включиха и в празника по повод закриването на дейността на клуба това лято. 
С началото на новата учебна година в ЦДГ №10 "Слънчице" ще бъде официално открита Приказна стая с библиотека. Там възпитаниците на детската градина ще имат всекидневен контакт с книжното богатство, ще рисуват и пресъздават с песен или драматизация приказния свят, ще творят свои приказки.
 


Сходни връзки

ПРИКАЗНА ИЗЛОЖБА ПОДРЕДИ "СЛЪНЧИЦЕ" В БИБЛИОТЕКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди