изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:49 EEST
ИЗМАМНИЦИ ПЕЧЕЛЯТ С "БОЛНИ ОТ СВИНСКИ ГРИП"    
Ред и сигурностПореден случай на измама на възрастна жена, но с променен сценарий, е регистриран от органите на реда в Добричка област, съобщиха от Областната дирекция на МВР.


В случая няма близък, предизвикал катастрофа със загинало дете, а болен от свински грип роднина. За появата на този вид измами преди дни алармира Областната дирекция на МВР в Силистра.
Жертва на мошениците станала 82-годишна жена от Тервел, около 15 часа тя се жалвала в местното полицейско управление. В резултат на доверчивостта си старицата броила на неизвестен сумата от 1600 лева. На домашния й телефон позвънила жена, която се представила за снаха й и съобщила, че е настанена в болница с диагноза свински грип. По-късно й позвънил и непознат мъж, който казал, че е лекар. Той й съобщил, че за лечението на снаха й спешно са нужни пари. Измамниците попитали за точния адрес на жената. Около 14,45 часа в дома й отишъл непознат мъж, взел парите от нея и след това напуснал жилището.
Областна дирекция на МВР - Добрич отново се обръща към гражданите - със съвет за всяко телефонно обаждане, касаещо даване на парични суми на непознати лица, незабавно да  се обадят на тел. 112 или тел. 166, или да уведомят най-близкото поделение на МВР. НДТ
 


Сходни връзки

ИЗМАМНИЦИ ПЕЧЕЛЯТ С "БОЛНИ ОТ СВИНСКИ ГРИП" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди