изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:07 EEST
Македонски лекари искали пари от оцелелите    
По света
Македонски лекарски екипи са поискали парична сума от оцелелите от потъналия кораб „Илинден" в Охридското езеро на 5 септември.


Това каза пред Дарик радио 54-годишната оцеляла Райна Нинова от село Антон. По думите й преди да пристигнат медицинските екипи от ВМА, македонски лекари са й поискали 300 денара, за да измерят кръвното налягане на съпруга й, също оживял при потъването на кораба.
Днес от село Антон отпътува автобус, който ще откара близки на загиналите в инцидента до Летище-София. Оттам със самолет, предоставен от Министерството на отбраната, те ще пристигнат в Скопие, за да разпознаят починалите си близки. С тях ще пътуват и трима лекари.
Община Антон ще поеме разходите по погребението както и разходите за първия учебен ден на децата на загиналите. Очаква се психолози от Агенция за закрилата на детето да пристигнат в селото, за да съобщят лошата новина на двете деца, чиято майка е загинала в инцидента - те са момчета на 5 и 10 години. В читалището на селото е открит и траурен кът със снимки на осемте загинали.
Двама души от пострадалите при инцидента в Охридското езеро остават на лечение във Военномедицинска академия, съобщи Димо Станчев, психотерапевт от ВМА, който беше част от екипа на лечебното заведение, който първи разговаря с оцелелите българи и помогна за тяхното възстановяване. 
Станчев уточни, че единият от пострадалите е с контузни наранявания, а другият с аспиративна пневмония.

dir.bg

 


Сходни връзки

Македонски лекари искали пари от оцелелите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди