изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:22 EEST
Обстановката в бургаския кв. „Горно Езерово” се поуспокоява    
НовиниБургас. Две от незаконните постройки в бургаския квартал „Горно Езерово” вече са съборени, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус”. След като разбраха, че акцията действително е сериозна, част от ромите, започнаха сами да изнасят покъщината си и да свалят керемидите от покривите си и сателитните чинии.

Ромите все още са струпани, но обстановката се поуспокоява. Една от жените припадна, докато събаряха къщата й. Един от ромските лидери на „Евророма” Румен Чолаков каза, че от години всички власти са знаели за проблема, но никой не е спрял незаконното строителство. Един от жителите на квартала, чиято къща също е определена за събаряне, попита защо като са незаконни са им прокарали и ток, и вода, открили са им партиди и досега са заплащали тока и водата, които са ползвали. Според ромите досега болшинството са си затваряли очите пред проблема и затова той се е разраснал до такава степен. Една от жените извика: „Защо не отидете да съборите незаконните къщи в рибарското селище „Ченгене скеле”, където къщите са на по два-три етажа, а идвате да събаряте на бедните роми къщите”.
Катя НИКОЛОВА
 


Сходни връзки

Обстановката в бургаския кв. „Горно Езерово” се поуспокоява | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди