изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:46 EEST
ДЕВЕТ СА НОМИНАЦИИТЕ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ    
НовиниДевет са номинациите за почетен гражданин на Добрич за 2009 г., постъпили в секретариата на Общински съвет до крайния срок 31 август, съобщиха вчера от пресслужбата на общината.

Предложенията са от граждани, инициативни комитети, граждански сдружения и фондации.
Те са за Атанас Колев Генчев - заслужил музикант и музикален педагог, създател на Ансамбъл "Добруджа"; Александър Александров - главен художествен ръководител на фолклорен танцов ансамбъл "Добротица", носител на "Кристална лира"; Хрипсиме Вартан Мъгърдичян - педагог, преподавател във Вечерна гимназия и Техникума по икономика; инж. Петър Савов - участвал  в инженерното устройство на Добрич и работил за превръщането му в модерно селище; Веселин Бончев - общественик, дългогодишен директор на ХГ "Св. Св. Кирил и Методий", зам. кмет на Добрич; Иван Жечев - краевед, фолклорист, родоизследовател; Йовчо Карамфилов - повече от 50 години посветени на публицистиката, главен редактор на вестник "Добруджанска трибуна", кореспондент на БНР, ръководител на кръжоци и школи по журналистика. Инициативен комитет на граждани предлага за почетното звание Костадин Станев Георгиев като дългогодишен ръководител на изпълнителната власт на бившия Толбухински окръг, допринесъл много и за социално-икономическото развитие на град Добрич. Фондация "Дарованията на гражданите" предлага посмъртно със званието "Почетен гражданин" на Добрич да бъде удостоен видния български учен ст. н. с I степен д-р Тони Костов Тонев за неговите големи заслуги в областта на аграрните науки.
Комисия от общински съветници и общественици, оглавявана от председателя на Общинския съвет, трябва да излезе с предложение за почетен гражданин. Решението се взема от Общинския съвет. Престижното звание се удостоява на тържествена сесия на празника на Добрич 25 септември и включва връчване на художествена пластика - уникат, диплом и плакет на герба на общината. Званието се присъжда на личности, чиято съзнателна дейност представлява изключителен и траен принос в обществено-политическия, стопанския, социалния и културен живот на града.
 


Сходни връзки

ДЕВЕТ СА НОМИНАЦИИТЕ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди