изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:03 EEST
ДОМАШНИЯТ СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ ОТНОВО РАБОТИ    
НовиниОтново заработи домашният социален патронаж в Шабла,  след като в продължение на месец бе отремонтирана сградата му, съобщи в последното си издание вестник "Изгрев".

В сградата е поставена вентилационна отоплителна система в кухненския бокс, която предпазва работещите от изпарявания и неприятни миризми. Ремонтът е включвал още пребоядисване и освежаване на вътрешните помещения, подмяна на канализационната система и част от ел. инсталацията. Остава обаче необходимостта от закупуването на домакински уреди за приготвяне на храната и съхранението на продуктите, съобщава изданието. И припомня, че подобен ремонт не е правен от 2005 година.
Домашният социален патронаж в Шабла е открит през декември 1983 година. В продължение на вече 26 години той осигурява разнообразна и пълноценна храна. Към момента се обслужват 80 лица и заведението работи над капацитета си от 50 души. Отчита се, че интересът на възрастните хора към услугата расте постоянно, тъй като домашният социален патронаж предлага топла храна, закупуване на лекарства, разплащане на ежемесечните сметки и др. Обслужването включва Шабла и селата Пролез, Езерец, Крапец и Ваклино, посочва изданието и допълва, че колективът и домуващите към него благодарят на всички дарители за предоставените плодове и зеленчуци и молят за съдействие зеленчукопроизводителите, които имат възможност да помогнат.
 


Сходни връзки

ДОМАШНИЯТ СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ ОТНОВО РАБОТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди