изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:19 EET
И ОБЛАСТТА СЕ ВКЛЮЧВА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА НАСЛЕДСТВОТО    
НовиниЗа 11-и пореден път през септември и октомври т. г. в България се провеждат Европейските дни на наследството - 2009 г., съобщиха от министерството на културата.

Оттам напомнят, че Европейски дни на наследството са съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия. Тези празнични дни дават възможност на жителите на нашия континент по едно и също време да споделят своята загриженост за опазването и популяризирането на националното им наследство като част от Общото европейско наследство. Национален координатор на Европейските дни на наследството в България е Министерство на културата.
      Въпреки че Европейските дни на наследството се провеждат на територията на цялата страна, всяка година се избира един конкретен регион, в който протичат откриването, провеждането на Националното ателие, както и редица други прояви на регионално ниво. Тази година за град-домакин, в който да протече официалното откриване на Дните, бе избран гр. Свищов.
Добричка област също ще се включи в Европейските дни на наследството. От 18 до 26 септември е обявен безплатен достъп по всички музеи в областта. Художествената галерия в Добрич организира пътуваща изложба "Живопис, скулптура и графика". Община Генерал Тошево ще се присъедини към инициативата с аудиториум "Древното минало на община Генерал Тошево", а Балчик обявява безплатен достъп до музея в града за периода от 18 до 21 септември.
 


Сходни връзки

И ОБЛАСТТА СЕ ВКЛЮЧВА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА НАСЛЕДСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди