изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:02 EEST
Г. ПЪРВАНОВ: БИХ ПРЕПОРЪЧАЛ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ ПРЕКАЛЕНО МНОГО ИКОНОМИИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ    
НовиниПрезидентът и върховен главнокомандващ Георги Първанов присъства на деня за високопоставени гости на тактическото учение с бойни стрелби на Военновъздушните сили на зенитния полигон "Шабла".

Пред журналисти Георги Първанов оцени високо провежданото учение на Българската армия, съобщават от пресслужбата на президентството. "Тук можем да видим реално процеса на модернизация, степента на подготовката на българските воини, взаимодействието между отделните видове въоръжени сили и онази част от подготовката, която ще им помогне твърде много и за опазването на нашите граници и при участието им в мисии зад граница", заяви държавният глава.
Попитан за намеренията на новото правителство да направи промени в Закона за отбраната, Георги Първанов заяви, че "приветства създаването на работна група, която да анализира позитивите и дефектите на закона". Според президента, трябва известно време, за да се види как законът работи реално и на по-ниските нива, не само за интегриране на управлението на Българската армия. Бих подкрепил конструктивни, разумни промени, подчерта президентът.
Той посочи, че дискусията за модернизацията на Българската армия трябва да отчита и проблемите на социалната осигуреност на военнослужещите, както и тяхната мотивация, особено в условията на настоящата икономическа криза.
Георги Първанов изтъкна, че очакваното свиване на разходите от държавния бюджет като елемент от цялостната политика на икономии в условията на криза, несъмнено ще засегне и Българската армия, но това следва да бъде направено след анализирането на приоритетите за социалната осигуреност и модернизацията на въоръжените сили.
Помолен да коментира първите стъпки на правителството на ГЕРБ президентът изтъкна, че е твърде рано да бъде давана цялостна оценка на новия кабинет. Той подчерта, че усилията на кабинета трябва да бъдат насочени към изготвянето на сериозна антикризисна програма, която да не се свежда само до икономии на бюджетни средства. "Ние трябва да намерим ресурс, за да инвестираме в производството, да инвестираме в потреблението и това е начинът да стимулираме мерките за изхода от кризата. Бих подкрепил точно един такъв план, какъвто засега все още не виждам", посочи държавният глава.
Запитан ще коментира ли доклад на ДАНС относно разследването на министри от бившия кабинет, президентът Първанов посочи, че и той самият пита дали такъв доклад съществува и до кого е адресиран. Президентът добави, че функциите на ДАНС предполагат бързи и навременни сигнали за отделни събития и процеси, а при условие, че някой е поръчал подробен доклад за дейността на представители на бившия кабинет, то той трябва да поясни за какво става дума.
Държавният глава посочи, че в близките дни ще изрази своята позиция по енергийните проекти.
 


Сходни връзки

Г. ПЪРВАНОВ: БИХ ПРЕПОРЪЧАЛ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ ПРЕКАЛЕНО МНОГО ИКОНОМИИ ОТ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди