изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:39 EEST
Данъчните събрали за месец 14,7 млн. лв. с обаждания и SMS-и    
Новини

Само за месец чрез обаждане по телефона или изпращане на SMS данъчните са събрали от длъжници 14,7 млн. лв., съобщиха от НАП.


През август приходната агенция започна пилотна кампания за уведомяване по телефона или с SMS на 538 фирми и физически лица за неплатени в срок задължения. Това са текущи дългове, предимно ДДС на фирми, които са декларирали данък за внасяне в бюджета, но не са го платили в законния 14-дневен срок. В 90 процента от случаите експертите от кол центъра на НАП са се свързали с длъжниците по телефона, се казва в съобщението.

Изпращането на SMS се оказа много ефективен и евтин способ за събиране на просрочия. Цената, платена от НАП за едно текстово съобщение е 3 стотинки, а средният дълг на един длъжник, внесен след напомнянето по телефон или с текстово съобщение е 27 320 лв., допълват от приходната администрация.

Най-много плащания са постъпили от длъжници на териториалните дирекции на НАП в Пловдив – близо 2,5 млн. лв., Варна – 656 000 лв., София 582 000 лв. и Бургас – 578 000 лв.

На длъжниците, платили след напомняне по телефона или с текстово съобщение не са налагани обезпечителни мерки (запор на банкови сметки или заплати, възбрана на недвижим имот и др.), нито са образувани изпълнителни дела за принудително събиране на неплатените в срок дългове.

От НАП съветват всяка фирма или физическо лице да потърси контакт с агенцията възможно най-скоро, след като установи, че има финансови затруднения и не може да плати данъците и осигуровките си. Законът дава право да се договори плащане на части или да се отложи внасянето на дължимите налози след представяне на обезпечение.

Допълнителна информация за възможностите за разсрочване или отсрочване на публични задължения може да се получи на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.  http://dariknews.bg



 


Сходни връзки

Данъчните събрали за месец 14,7 млн. лв. с обаждания и SMS-и | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди