изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:36 EEST
СКОРО ЩЕ ЗАРАБОТИ БАСЕЙНЪТ В ЦДГ "ЗДРАВЕЦ" В ТЕРВЕЛ    
ОбществоВ края на миналата седмица бе доставено и монтирано оборудването на съоръжението, което малчуганите чакат с нетърпение.

В програмата на забавачницата за новата учебна година вече са предвидени занимания, които да привлекат вниманието на децата и да се отразят благотворно върху здравето им. Детската градина, в която е изграден закритият басейн, се посещава основно от деца от ромски семейства. Обичайно при тях заболеваемостта е висока, децата, с малки изключения, нямат възможността да правят морски бани. В този аспект, закалителните процедури са необходимост за тази детска градина.
Оборудването на басейна и аксесоарите към него са на стойност 12 600 лв. с ДДС. Социалноинвестиционният фонд осигурява 80 % от сумата, а община Тервел - останалите 20 %.
Басейнът е покрит с конструкция от прозрачни поликарбонови плоскости, което осигурява оптимални температури на въздуха в помещението през по-голямата част от годината.
С приключването на работата по басейна завършва вторият етап от реализацията на проект "Изграждане на център за физическа активност в ЦДГ "Здравец", гр.Тервел", финансиран от СИФ. Последният, трети етап, включва заключителни дейности -  одит на документите за законосъобразност, окомплектоване на строителните книжа на басейна, процедури по съгласуване и получаване на съответни разрешителни документи, обучение на персонала и други дейности, които трябва да бъдат извършени, за да се гарантира безопасната експлоатация на съоръжението.
Проектът ще приключи на 30 септември т. г.
 


Сходни връзки

СКОРО ЩЕ ЗАРАБОТИ БАСЕЙНЪТ В ЦДГ "ЗДРАВЕЦ" В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди