изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:16 EEST
ИЗЛОЖБИТЕ В ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГАЛЕРИЯ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ    
КултураПрез септември започват традиционните национални празници "Албена 2009" в Добрич, организирани от общината и издателство "Захарий Стоянов".

На 18 септември от 17 часа ще бъде открита изложба на художниците Борислав Стоев, Боян Янев, Владимир Кондарев, Гриша Ковачев, Данаил Атанасов, Даниела Механджиева, Димитър Чолаков, Евгений Босяцки, Евгений Кузманов, Здравко Палазов, Злати Златев,  Илия Бешков, Красен Бербенков, Любен Диманов, Любен Зидаров, Николай Димитров, Огнян Механджиев, Петър Ръсовски, Светлин Ненов, Слав Бакалов, Тодор Булев, Христо Михайлов, Цветана Видева, Цветан Казанджиев и Юрий Гранитски. От 17.30 ч. в галерията ще се състои литературно-музикален спектакъл с участието на акад. Антон Дончев, Иван Гранитски, акад. Георги Марков, Маргарита Петкова, Стоян Райчевски, Панчо Панчев, Вели Чаушев, Димитър Томов, Венцеслав Кисьов, Стефан Мавродиев, Ивайло Диманов, Кармен Мишу, Хайгашот Агасян, Младен Тасков и Христо Тодоров. Публиката ще чуе изпълнения на струнен квартет "Добрич". И тази година в проявите ще вземат участие и добрички художници и поети. 45-ата годишнина на Дружеството на художниците в Добрич ще бъде отбелязано с изложба, която ще бъде открита на 23 септември от 17.30 часа.
В навечерието на празника на града - на 24 септември от 17.30 часа, ще бъде открита фотоизложба с надслов "Живот, посветен на фотографията", посветена на Тодор Кемилев  /1910 - 1969/ - фотограф-художник, роден в Добрич, починал в София. Изложбата е организирана от община град Добрич, Регионален исторически музей и Художествена галерия, със съдействието на семейството на Тодор Кемилев. Тя включва оригинални снимки от периода на откриването на първото фотографско ателие на Кемилев в Добрич, съхранявани в архива на музея, както и такива, донесени от наши съграждани от личните им албуми. Дъщерята на фотографа предостави за изложбата много и интересни фотоси, показващи творческите търсения на Тодор Кемилев във фотографията. В изложбата са включени и част от репортажните цветни фотоси от Москва, които бяха експонирани през 2007 г. в руския културно-информационен център в София. Художествената  галерия благодари на добричлии, които предоставиха част от "семейната памет" за тази изложба-събитие. От културната институция се обръщат към всички, които пазят снимки с печат "Фото Кемилев", да ги донесат в ХГ. 
В последния ден на месеца - на 30 септември, галерията ще е домакин на фотоизложба "Слънчево лято в Добруджа", организирана от целодневна градина  №8 "Бодра смяна". НДТ
 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБИТЕ В ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГАЛЕРИЯ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди