изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:18 EEST
Разкритие на БЛИЦ: Корупция и в художествената гимнастикаРазкритие на БЛИЦ: Корупция и в художествената гимнастикаРазкритие на Б    
СпортТреньорка системно завлича пари от ДАМС и Община Бургас, третира деца и кара мъжа си да отправя заплахи към доскорошната й съдружничка в клуб "Олимпия"

Корупция се вихри с пълна сила и в най-красивия и женствен спорт, какъвто е художествената гимнастика. Заслужилата треньорка Петя Монева, алармира пред БЛИЦ как доскорошната й съдружничка в бургаския клуб "Олимпия" Елена Симеонова системно източва пари от ДАМС и Общината, предназначени за нуждите на отбора. Това принуждава Монева преди няколко месеца да открие собствен клуб - "Олимпия 74".

"Преди 13 години основахме "Олимпия". Всичко беше перфектно до момента, в който усетих, че партньорката ми Елена Симеонова (б.р. - треньорка в клуба) завлича парите, които ни отпускаха ДАМС и Общината. На президентката Галина Маджарова й писна и преди две години напусна огорчена. След това въпросната Елена стана президентка на клуба, а аз изпълнителен директор, двете работихме заедно. Имах й пълно доверие, но в крайна сметка бях жестоко излъгана", започна разказа си Петя Монева.

"В "Олимпия" има много талантливи момичета, някои от които са националки. 15-годишната Мария Матева участва на европейско първенство, световни купи и Гран При. Тя, както и други от децата в отбора, са донесли много медали. 10-годишната Киара Маджарова пък бе наградена лично от Димитър Бербатов преди година, когато звездата на родния футбол раздаде първите призове от своята фондация. Всеки месец от ДАМС са превеждали пари на сметката на Мария Матева и на клуба. Освен това идваха суми и от Общината. В продължение на шест месеца обаче Елена все казваше, че няма никакви постъпления. Това ме принуди да се обадя до ДАМС и да попитам какво става. Те ми казаха, че превеждат парите всеки месец. Тогава направих справка. Оказа се, че Елена е теглила сумите. До юни тази година е присвоила над 10 000 лева. Обърнах се към икономическа полиция и се надявам да не оставят нещата така", каза Монева.

Бях принудена да вадя не малки суми от джоба си, тъй като имаме разходи за лагери, медикаменти и др. Благодарна съм на родителите на децата, които са зад мен и постоянно ми помагат. На няколко пъти аз едва ги удържах да не пребият Елена, от която всички са пропищели. Най-неприятното е, че сега, след като се разделихме - аз с "Олимпия 74", а тя с "Олимпия", делим един терен в зала "Младост". Тя всячески се опитва да третира момичетата, ходи и им дърпа от ръцете уредите, които всъщност им се дават заради постижения от БФХГ. Дори имаше наглостта да кара мъжа си да ми звъни по телефона и да ми отправя заплахи", добави още Петя Монева.

"Преди няколко месеца Управителният съвет се събрахме, петима души сме. Елена имаше наглостта през цялото време да отрича, че е теглила парите. Още тогава трябваше да я прогоним от "Олимпия", но явно само мое беше това желание. По-късно, след като всички разбраха, че съм права, целият ни екип дойде в новосформирания ми клуб "Олимпия 74". Хората разбраха каква всъщност е тя и никой повече не пожела да работи с нея. След разделянето на клуба тя остава треньор на няколко състезателки, които се броят на пръстите на едната ръка, както и на подготвителни групи", каза още Монева, която се надява в крайна сметка "хитрата" Елена Симеонова да не остане безнаказана.

Занимаващата се 17-а година с треньорска професия Петя Монева преди няколко месеца понесла и друг сериозен удар под кръста. "Преди едно състезание в чужбина Елена ми сви чантата. В нея имаше пари, девет международни паспорта, два от които арменски. Останах и без златната си значка като международен съдия, след като тя така и не ми върна чантата. Писах писмо до г-н Свилен Нейков. Преди това и до Весела Лечева, но от нейния кабинет не можаха нищо да направят по въпроса, тъй като изтече мандата им", завърши Петя Монева, която тренира близо 30 момичета, които ще участват във всички категории на държавния календар през 2010 година, както и в международни турнири. Талантливите деца са подбрани на базата на своите успехи, които са постигнали през последните 3 години в България и чужбина. "Олимпия 74" Бургас ще има само професионални треньори.

"Не мога да живея без художествената гимнастика. Правя всичко това в името на доброто на децата и тяхното развитие", завърши сърцатата треньорка.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

 


Сходни връзки

Разкритие на БЛИЦ: Корупция и в художествената гимнастикаРазкритие на БЛИЦ: Корупция и в художествената гимнастикаРазкритие на Б | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди