изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:20 EEST
Екскурзоводка: Удавените българи са жертва на саботаж!    
НовиниТрагедията в Охридското езеро може и да е саботаж! Това шокиращо признание направи една от най-запознатите с цялата драма и участничка в нея - екскурзоводката на групата Наумка Йолеска. Тя не изключи възможността и някои от конкурентните превозвачи да има пръст в появилия се технически проблем на кораба “Илинден”, който се превърна в ковчег за 15 българи.

Йолеска допълни, че той най-често излизал да плава с туристи. “Те му завиждаха, ревнуваха и все викаха: “Е, ти как намираш всяка седмица българи? Защо ние нямаме работа?!”, хвърли бомбата тя.
Според екскурзоводката секунди преди потъването

се чул звук като от експлозия.

“Аз бях вътре в кабината и говорех по микрофона, разказвах за Охридското езеро. Водачката беше до мен, както и капитанът. Силната експлозия се случи, докато си плавахме. Капитанът излезе веднага да види какво става отзад, корабът се наклони странично. След това за секунди потъна”, разказа още Йолеска.

Шокиращото подозрение на екскурзоводката бе потвърдена косвено и от главния прокурор Борис Велчев, който в неделя заяви, че ще се проведе разследване и по версията за евентуално умишлено човешко поведение, което би могло да е довело до трагедията. “Това също ще бъде обект на разследване, въпреки че засега няма основание да се смята, че това е вероятната причина”, допълни той.
/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Екскурзоводка: Удавените българи са жертва на саботаж! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди