изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:53 EEST
Първо работно посещение на Борисов в Брюксел    
Европейски съюзСлед редовното заседание на кабинета премиерът Бойко Борисов ще отпътува за първото си работно посещение в Брюксел, начело на българската правителствена делегация. В програмата на Борисов е предвидена среща и с председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Най-вероятно тя ще се състои в четвъртък следобед, в сградата на Комисията в Брюксел.

По време на двудневното посещение на премиера се очаква да бъдат обсъдени важни въпроси, които касаят основно усвояването на средствата по предприсъдинителните и оперативните програми на ЕС.

След пристигането си в Брюксел Борисов ще се срещне първо с директора на Европейската служба за борба с финансовите измами (ОЛАФ) Франц-Херман Брюнер. В програмата на премиера са предвидени срещи и с председателя на Европейската народна партия Вилфрид Мартенс и с председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент (ЕП) Жозеф Дол.

В четвъртък премиерът ще разговаря с председателя на ЕП Йежи Бузек и с европейския комисар по околната среда Ставрос Димас. В късния следобед е най-важната среща на Бойко Борисов - с председателя на Европейската комисия Барозу. След разговора им на четири очи най-вероятно ще дойде и добрата новина за България - отблокирането на всички пари по Програма САПАРД. Само преди ден при посещението на министъра на земеделието Мирослав Найденов в Брюксел незабавно бяха размразени 19 млн. евро. Евентуалното решение за удължаване на срока по ИСПА ще бъде втората добра новина за България от визитата на премиера Борисов в Брюксел.

В състава на правителствената делегация са вицепремиерът Цветан Цветанов, външният министър Румяна Желева, министрите Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Нона Караджова, Мирослав Найденов и Маргарита Попова, секретарят на Съвета по управление на средствата от ЕС Юлиана Николова, както и посланикът и постоянен представител на страната ни в Брюксел Бойко Коцев. http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Първо работно посещение на Борисов в Брюксел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди