изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:20 EET
ПЪРВА РАБОТНА СРЕЩА НА ГУБЕРНАТОРА И ОБЩИНСКИТЕ ВЛАСТИ    
НовиниПърва работна среща на областния управител Желязко Желязков и екипа му с представители на местната власт от областта - кметове и председатели на Общински съвети, се е провела вчера, съобщиха от пресслужбата на областна управа. На нея е присъствал и комисар Стефан Йончев, директор на ОД "Полиция".

Областният управител е заявил желанието си срещите в този формат да станат традиция, за да се улесни взаимната работа и да се установи по-оперативен и по-непосредствен контакт между държавната и местна власти. "Очаквам  да изградим един работещ екип, който в добра координация да обсъжда и да решава въпроси, касаещи живота на хората от област Добрич. Предстои ни много работа и вярвам, че при един  конструктивен диалог и добри  делови отношения ще успеем да си бъдем полезни" - е заявил той пред местните власти от областта.
Кметовете са представили кратки експозета за най-важните и наболели проблеми, специфични за отделните общини. Кметът на Добрич Детелина Николова е изразила увереност, че в лицето на областна администрация вижда сигурен и надежден партньор, с който  ще се работи в посока на едно динамично регионално развитие. Тя е препоръчала актуализиране на Областната стратегия за развитие, която да включва новите моменти и законови промени в контекста на европейските изисквания. Потърсила е съдействие от комисар Йончев за по-ефективната работа и контролни действия от страна на РПУ по спазване на обществения ред.
     Кметовете от крайморските общини са поискали подкрепа при комуникацията с МРРБ и неговата стратегия за 2010 г., с оглед предстоящите концесии и стопанисване на плажове. Обсъден е бил и въпросът за състоянието на инфраструктурата, като молбата е била за среща на кметовете от областта с новото ръководство на агенция "Пътища", с оглед възобновяване на работата по отделни проекти. Изразена е препоръка да се ускори работата по деактуване на държавната собственост в общините, за да се предостави възможност за  по-добро поддържане и използване на имотите. Поставени са били и въпроси за водоснабдяването, третокласната и четвъртокласната пътна мрежа, обществения ред, социалната сфера, подготовката на новата учебна година, здравеопазването, зимната подготовка. Кметовете са подкрепили предложението на областния управител тези срещи да се провеждат на всеки три месеца, а когато има извънредни обстоятелства - и по-често.
Комисар Стефан Йончев е заявил намерението си да работи при добро взаимодействие и синхрон с Областна администрация и с общините от региона, съобщиха още от областна управа.
 


Сходни връзки

ПЪРВА РАБОТНА СРЕЩА НА ГУБЕРНАТОРА И ОБЩИНСКИТЕ ВЛАСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди