изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:52 EEST
ЗАДЪРЖАХА ГРЪК ЗА ИЗНУДВАНЕ И НАСИЛИЕ    
НовиниДобричкият окръжен съд е постановил временно задържане за срок от 40 дни за гръцкия гражданин Илиадис Константинос, съобщиха от пресцентъра на съда.

Той се издирва от ИНТЕРПОЛ - Берн, Швейцария, въз основа на Европейска заповед за арест. Тя е издадена от разследващ съдия в съда на швейцарския град Арлесхайм. Гъркът е обвинен за изнудване, заплаха и насилие.
42-годишният Константинос е разследван по жалба на швейцарски гражданин, че на 30 януари миналата година,  като използвал пистолет, го заплашил със смърт и принудил да подпише документ, който задължава пострадалия да му предаде 32 778 швейцарски франка.
Гръцкият гражданин е задържан на 5 септември тази година на граничния пункт Дуранкулак, при влизане от Румъния.
Добричкият окръжен съд е преценил, че искането за задържане на Констатинос е законосъобразно и го е уважил, съобщиха от пресслужбата. Съдебният състав е взел предвид, че той се издирва въз основа на заповед за задържането му, разпространена на територията на държавите-членки на ЕС. В нея е декларирано намерението на съдебните власти на Швейцария да предприемат всички необходими действия по екстрадиране за осъществяване на наказателно преследване спрямо него в Швейцария. Той е обвиняем за тежко умишлено престъпление, което в България се наказва с повече от пет години затвор. Мъжът няма статут на временно пребиваващ у нас, нито постоянен адрес или някакво имущество, годно да обезпечи целите на мерките за неотклонение. За задържането му ще бъде уведомено Консулството на Гърция в България.
Актът на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалван или протестиран пред Апелативен съд - Варна, в тридневен срок.
 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖАХА ГРЪК ЗА ИЗНУДВАНЕ И НАСИЛИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди