изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:57 EEST
Събират се подписи за учредяване на Пиратска партия в България    
ПолитикаВелико Търново. Събират се подписи за учредяване на български вариант на шведската Пиратска партия и в България. Партията вече има свой представител в Европейския парламент – Кристиан Енгстрьом, който бе избран на последните евроизбори на 7 юни. Той и групата на „Зелените” в Европарламента създадоха Европейски свободен алианс, която има 55 депутати.

До края на следващата седмица ще събират нужните 50 подписи за сформирането на инициативен комитет, а след това съгласно Закона за политическите партии е необходимо да се съберат още 500 подписа за учредяването на партия у нас. Това каза пред радио „Фокус” – Велико Търново Богомил Шопов от партия „Зелените” в България и един от учредителите на новата партия. Принципите на Пиратската партия се обединяват около идеята за защита на правото на лично пространство и авторските права, както и за промяна за законодателството в областта на патентите, припомни той. От партията залагат и за повече свобода през бизнеса. Според Шопов тези идеи имат възможности за развитие в България и много хора ще приемат добре отстояването на човешките права. Той посочи, че се надява българския съд да одобри наименованието „Пиратска партия” при нейното учредяване.
Вероника ИВАНОВА
 


Сходни връзки

Събират се подписи за учредяване на Пиратска партия в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди