изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:03 EEST
БЧК ОТБЕЛЯЗВА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ПЪРВАТА ПОМОЩ    
Общество С няколко мероприятия ще отбележи Областният съвет на БЧК в Добрич Световния ден на първата помощ - 12 септември, съобщиха от организацията.


Ще се проведе опреснително обучение по първа долекарска помощ с членовете на Доброволен екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи. Предвидено е раздаване на информационни материали по оказване на първа помощ от доброволци на БМЧК - на пл. Свобода”, на 12 септември от 12 часа. Друга проява е обучение по първа долекарска помощ с доброволци на БМЧК.
От края на август 2006 г. БЧК получи Европейски сертификат по програмата за обучение по първа долекарска помощ за кандидат-водачите на МПС, припомниха от Областния съвет на организацията в Добрич. Такова обучение предлага и ОС на БЧК в Добрич. Той разполага с учебна зала, лицензирани лектори, учебни помагала и филми. За 2008 г. са обучени 3 264 души от Добричка област. "За съжаление, отчитаме спад в преминалите кандидат-водачи на МПС през обучителните курсове по ПДП, което неминуемо отдаваме на настоящата финансова криза и демографския срив" - коментират от милосърдната организация. От там допълват, че издаваното от БЧК удостоверение на преминалите курса по първа помощ е неделима част от получаваното свидетелство за управление на МПС.
В ОС на БЧК - Добрич се извършва и обучение за оказване на първа помощ на деца до 8-годишна възраст. В него участват персоналът на детски заведения и училища, детегледачки и родители. При все по-често случващите се произшествия във фирми и рискови производства БЧК е готов да проведе обучение за оказване на първа помощ на работници и служители, при готовност от страна на работодателите. Предстои да бъдат обхванати в обучителен процес по първа помощ водачите на товарни и таксиметрови автомобили, водачи на автобуси и други професионални водачи на МПС.
Голям принос в обучението по първа помощ сред учащата младеж на Добрич има и БМЧК. Младите доброволци редовно организират обучения по оказване на първа помощ „Връстници обучават връстници”, общински и областни състезания по първа помощ на ученическите екипи, кампании по пътна безопасност в които се раздават брошури, стикери и светлоотразители. НДТ
 


Сходни връзки

БЧК ОТБЕЛЯЗВА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ПЪРВАТА ПОМОЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди