изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:16 EET
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностСофия. За броени часове криминалисти от Осмо РУ задържаха грабител. На 7 септември вечерта пред блок в ж.к.“Дружба” 19-годишен младеж бил нападнат от непознат, който го набил и отмъкнал мобилния му телефон. Пострадалият подал жалба в районното на следващия ден. След бърза и успешна оперативно-издирвателна работа извършителят е задържан. Той е 21-годишният Г.Д. Телефонът бил намерен и предаден с протокол. Образувано е досъдебно производство по чл.198 от НК.


30-годишният Т.М. е задържан от служители на Седмо РУ. На 6 септември на паркинг на СБА в ж.к.“Младост” той нанесъл побой на таксиметров шофьор, отнел му 80 лева, мобилен телефон и ключовете на колата. Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура.
Управителят на “Модерен театър – София” заявил в Пето РУ, че на 7 септември неизвестни с подбран или подправен ключ влезли в помещенията на театъра и откраднали осем компютърни конфигурации, два плазмени монитора, озвучителни пултове, два професионални усилвателя, МИШ – пулт, два професионални МР3 плейъра и телевизор “LG”. За броени часове, след проведените оперативно-издирвателни действия криминалистите от участък “Оборище” задържали извършителите - Л.И./35 г./ и В.М./22 г./. Допълнителна проверка установила, че Л.И. от близо половин година работел в театъра като охрана. Двамата мъже признали за престъпното деяние, посочили и местата, където заложили и продали откраднатите вещи. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура.
Вчера в резултат на бързи заградителни действия след получен сигнал за поставено взривно устройство в 138 СОУ служители на полицейски участък “Слатина” задържали 12-годишно момче. Пред инспекторите от Детска педагогическа стая и в снетите обяснения тийнейджърът признал, че след като закъснял за поправителен изпит и не бил допуснат, се ядосал и се обадил за поставена бомба. Материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура с мнение за налагане на възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
Вчера след получен сигнал за мъж, разпространяващ наркотици в столичния квартал “Люлин”, служители от звеното при Девето РУ задържали 27-годишния Р.В., известен на МВР. При извършения обиск полицаите открили 10 топчета с хероин. Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура, работата по случая продължава.

Стара Загора. Снощи в 18.30 часа в РУ – Казанлък бил получен сигнал, че в спешния център постъпила жена с разкъсно-контузна рана на главата. При извършената проверка на място било установено, че пострадалата е 25-годишна казанлъчанка. По данни на майка й, около 14 часа на ул.“Илинден” възникнал скандал и 43-годишната К.А. от Казанлък ударила дъщеря й с твърд предмет по главата. При удара потърпевшата загубила на съзнание, след това била настанена за наблюдение в Старозагорската болница, без опасност за живота. К.А. е задържана за 24 часа. Работата по изясняване на случая продължава.

Видин. Криминалисти разкриха, че грабежът, заявен вчера от 60–годишна жена, се оказал мним. Жената съобщила в полицията, че около 11.30 часа, докато вървяла по надлеза над главен път Е-79 в посока Видин-с.Покрайна, двама неизвестни чрез принуда й отнели 487 лева. В хода на предприетото незабавно разследване криминалисти разплели случая. Оказало се, че жената има лични проблеми, за които потърсила помощ от врачка за “разваляне на магия”. За тази “услуга” тя изпратила пощенски запис със сумата от 500 лева. За да оправдае липсата на парите пред близките си, жената им казала, че била ограбена. Днес пред разследващите 60-годишната жена разказала сценария на “грабежа”. Работата по случая продължава.

Плевен. Рецидивист е заловен след поредната му кражба в Плевен. Криминалисти от  Второ РУ установили, че 28-годишен плевенчанин в последните дни на август тази година проникнал в частен апартамент в града като отключил входна врата и  откраднал плазмен телевизор и къртач "RTR". Нанесените щети са на стойност около 1500 лв. След подадена жалба от собственика на 2 септември започнало незабавно разследване и служителите на реда бързо влезли в дирите на извършителя. 28-годишният мъж е известен на полицията - срещу него има заведени 34 заявителски материала за кражби, хулиганства и нарушения на Закона за движение по пътищата. Има шест криминалистически регистрации и шест осъдителни присъди.  Плазменият телевизор е намерен и върнат на собственика. По документиране на престъплението работата продължава разследващ полицай. Материалите са докладвани в прокуратурата.

Пазарджик. Млад мъж, демонтирал и откраднал скоба за принудително задържане на леки автомобили, бе заловен от служители на районното управление. Вчера следобед служители на звено „Паркинги и охрана” при общината сигнализирали в дежурната част на управлението за инцидента. Половин час по-рано била поставена „скоба” на неправилно паркирал лек автомобил „Фолксваген Голф”. Водачът обаче успял да демонтира скобата и след като я прибрал отпътувал в неизвестна посока. За съдействие на общинските служители незабавно бил изпратен дежурен автопатрул. След броени минути униформените влезли в дирите на нарушителя и задържали В.Ч./28 г./ от Пазарджик. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа, срещу него е образувано бързо полицейско производство. Уведомена е Районната прокуратура.

Пловдив. Полицаи от Трето РУ задържали 31-годишния К.С. от Пловдив като заподозрян в притежание на наркотици. Вчера около 13 часа при проверка на лек автомобил “Ауди 100”, паркиран на бул.”Марица”, служителите иззели спринцовка, пълна с кафява течност, и прозрачно пакетче с хероин с тегло 0,0440 грама. Шофьорът К.С. е задържан с полицейска мярка за 24 часа.
Полицаи от Шесто РУ установили извършителите на нападение над 54-годишен мъж, станало на 5 септември. Тогава той бе намушкан на две места с нож на кръговото кръстовище “Олга Скобелева” на бул.”Цариградско шосе” срещу входа на Домостроителния комбинат. По първоначални данни след възникнал скандал 25-годишният И.В. и Й.А. на 19 години, двамата от Пловдив, нанесли две прободни рани с нож - в глезена на левия крак и в лакътната става на лявата ръка на С.М. След това нападателите избягали с лек автомобил “БМВ” с немска регистрация в посока ул.”Ландос”, кв.”Столипиново”. Заподозрените са задържани за 24 часа. Материалите са докладвани в Районната прокуратура в Пловдив.

Бургас. По сигнал, подаден в районното управление в Несебър, служителите на реда проверили частна квартира, където пребивавал И.М./27 г./ от Пловдив, известен на полицията. Там открили и иззели четири пликчета хероин и две пликчета марихуана. Количеството на намерения наркотик е в процес на установяване. Полицаи от Пето РУ-Бургас извършили проверка на квартира в кв.”Долно Езерово”, в която живеели А.В./25 г./ и 16-годишен младеж, известни на полицията. От там криминалистите иззели найлонова торба с марихуана. В резултат на допълнително проведените действия полицаите установили, че марихуана била укрита в жилището от З.М./18 г./ от Бургас. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа.
Тази сутрин около 0.40 часа в Пето РУ 45-годишен мъж сигнализирал, че малко по-рано прибирайки се към дома си бил нападнат пред входната врата на кооперацията, н която живее. Двама непознати мъже, използвайки физическа сила, го заплашили с пистолет, привели го в безпомощно състояние и му откраднали раницата. В нея имало около 7 000 лева /оборотни пари от магазин/ и преносим хард диск. След грабежа нападателите се оттеглили в посока бул.”Демокрация”. Работата по издирване на извършителите продължават полицаи от Пето РУ.

Благоевград. Служители на сектор “Икономическа полиция” при ОДМВР-Благоевград са приключили работата по проверки срещу осем мъже, свързани с извършването на документни измами при отпускане и усвояване на потребителски кредити от клон на банка в града. Вчера в районната прокуратура са внесени материалите от проверките с мнение за образуване на досъдебно производство срещу нарушителите.
Антимафиоти от областната дирекция, заедно с техни колеги от РУ-Петрич проведоха специализирана полицейска операция по противодействие на наркотици. В хода на операцията са иззети 1166 полусух канабис и са образувани девет полицейски дознания. В землището на с.Ключ антимафиотите иззели 170 кг, а в имоти и къщи в с.Скрът – 990 кг канабис.

Кюстендил. 34 дози хероин иззели снощи кюстендилски полицаи в кв.”Изток”. Специализираните полицейски действия служителите извършили около 19 часа на ул.”Банска”. Там бил проверен Б.Х./30 г./, известен на полицията с множество и разнообразни противозаконни деяния. Осъждан е и преди малко повече от година  изтърпял ефективна присъда за кражби. Доведеният му 16-годишен син се опитал да укрие пластмасовите опаковки, в които били дозите с хероина. Двамата мъже са задържани в полицейския арест за 24 часа. Работата по случая продължава.

Ямбол. Снощи около 18.30 часа в РУ - Елхово бил получен сигнал, че в близост до коритото на река Тунджа край Елхово е намерен труп на момиче. След проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че момичето е 15-годишно от Елхово. Извършват се оперативно-издирвателни и следствени действия за установяване на причините за смъртта. Образувано  е досъдебно производство.

Нарушения на ЗДвП. Видин. Бързо полицейско производство е образувано срещу 59-годишен мъж, карал след употреба на алкохол. Вчера около 13.50 часа по пътя за с.Периловец автопатрул спрял за проверка лек автомобил “ВАЗ”, управляван от С.М. и констатирал, че мъжът шофирал колата с 1.88 промила алкохол в кръвта.
Стара Загора. На 7 септември около 14.25 часа на кръстовището на ул."Ангел Кънчев" и ул."Ген.Гурко", полицейски екип спрял за проверка лек автомобил “Опел Астра”. В хода на проверката било установено, че водачът С.Й./55 г./ от Стара Загора карал колата с  2,57 промила алкохол в кръвта. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди