изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:49 EEST
Загинал българин в пороя в Турция, 2-ри изчезнал    
По света
Един български гражданин е загинал по време на пороите в съседна Турция. Неговите близки вече са уведомени и пътуват за Истанбул за разпознаване на тялото.


Говорителят на Министерството на външните работи Драговест Горанов потвърди за трагичния инцидент.
"Турските власти са уведомили генералното консулство в Истанбул, те от своя страна са известили близките, които днес ще трябва да разпознаят тялото", обясни Горанов пред програма "Хоризонт" на БНР.
"Този българин се е качил при свой приятел (познат) в кабината на камиона. Камионът е попаднал в задръстване и вълната ги е заляла. Шофьорът на камиона се е спасил, а неговият спътник е загинал", уточни говорителят на МВнР.
"Има и втори случай, който засега не е фатален. Български гражданин - шофьор на камион, чийто камион също е бил залят от стихията, не е открит още. Българинът се смята за изчезнал. В кабината, за съжаление, е намерен неговият джиесем и лични вещи.
По думите на говорителя на външно министерство, цитиран от БТА, обнадеждващ е фактът, че късно снощи турските власти са информирали генералното консулство, че всички загинали при наводнението са разпознати и сред тях не е българският гражданин, който за момента се води изчезнал.
Два горещи телефона са разкрити в Министерство на външните работи. Това са: 948 30 03 и 948 20 05 и факс 948 27 05. Това не са телефони за всички, които се интересуват какво е времето в Турция, а за тези български граждани, които смятат, че техни близки бедстват в Турция, обясни Горанов, цитиран от Фокус.
По последни данни над 30 души са загинали при проливните дъждове в страната. Осем шофьори са загинали на паркинг, докато са спели. Десетки къщи са съборени. Дъждовете нанесоха и тежки поражения на инфраструктурата. dir.bg
 


Сходни връзки

Загинал българин в пороя в Турция, 2-ри изчезнал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди