изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:59 EEST
НАД 150 ДУШИ УЧАСТВАХА В КЪРДЖИЕВСКАТА СРЕЩА    
ОбществоНад 150 души - от Добрич, София, Варна и добруджански села, взеха участие в третата Кърджиевска среща, съобщи за НДТ краеведът Иван Жечев.


Тя се проведе в Деня на съединението - 6 септември, в двора на читалището в село Поручик Кърджиево. Участниците се почерпиха на голяма маса, на фона на тиха музика.
В началото на срещата, заради трагедията в Охрид, при която загинаха 15 българи, организаторът на проявата Стоян Казаков от София обяви, че се отменят планираните надиграване и надпяване. По инициатива на Иван Жечев бе почетена паметта на жертвите с минута мълчание, присъстващите отляха от чашите си за покоя им. Потомка от селото приветства всички с "Добре дошли" и с домашно приготвена пита.  Сред официалните гости бе певицата Добра Савова, която тихо запя песента "Есен се заесенява". По традиция организаторите поднесоха пита на най-малкия участник - 7-месечния Георги Николов. Официално бе почетен и най-възрастният участник в срещата - Марин Атанасов, 90-годишен, участник в Отечествената война през 1944-1945 година. Специалният гост от София - имитаторът Христо Минчев - Пилето, поздрави присъстващите с кратка програма. Организаторите благодарят на дарителя Мирчо Събев, подпомогнал финансово провеждането на срещата. След края й той покани част от присъстващите да посетят негова роднина - Станка Кондова, която живее в края на селото и е на над 80 години. Възрастната жена подари на Иван Жечев 80-годишна автентична възглавница за музея му в дома му село Тянево.
"Искам чрез медиите да кажа на всички българи, радетели, да не забравят от къде са тръгнали, да се завръщат под бащините стряхи - призова Иван Жечев. Селата обезлюдяват, няма млади хора..." НДТ 
 


Сходни връзки

НАД 150 ДУШИ УЧАСТВАХА В КЪРДЖИЕВСКАТА СРЕЩА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НАД 150 ДУШИ УЧАСТВАХА В КЪРДЖИЕВСКАТА СРЕЩА
Автор: Anonymous да 2009-09-14 @ 12:13 EEST
Надиграването и надпяването се отменят, но преяждането и надпиването - не...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди