изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:15 EEST
СТАРТИРА АКЦИЯТА "ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ, ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ"    
Ред и сигурностОт днес до 30 септември ще се проведе традиционната акция "Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя", съобщи на пресконференция началникът на "Пътна полиция - КАТ" в Добрич Жулиян Минев.


Той обясни, че със старта на учебната година се увеличават предпоставките за пътно-транспортни произшествия с ученици. Най-уязвими са първокласниците и децата до 14 години. Основната причина за пътни инциденти с ученици е внезапното и неправилно пресичане на малките пешеходци, съчетано с несъобразената скорост, с която се движат водачите на автомобили.
В първия учебен ден сме осигурили присъствие на униформени служители във всички учебни заведения, каза още Жулиян Минев. Те ще запознават родителите и педагозите с риска от пътно-транспортни произшествия. При необходимост, в първия учебен ден ще бъде извършвано и ръчно орегулиране на пътното движение. В рамките на кампанията ще бъде извършен оглед на сигнализацията, маркировката, уличното осветление около училищата, на предпазните огради и парапети, на безопасността на входовете на учебните заведения. Ще бъде извършвана контролна дейност в района на училищата - за спазване на скоростта на движение на автомобилите и за спазване на правилата за пресичане от пешеходците. Жулиян Минев призова шофьорите да спазят хубавата традиция и на 15 септември да управляват с включени светлини.
От "Пътна полиция - КАТ" отправят препоръки към родителите. Те трябва да изберат най-безопасния маршрут от дома до училище, да обсъдят с ученика как да пресича, да се оглежда, да не тича при пресичане. Желателно е на по-малките деца да бъде осигурен придружител до училище. От сега родителите трябва да подготвят за децата си по-светли дрехи и светлоотразителни елементи, тъй като постепенно по-тъмната част на денонощието се увеличава. НДТ
 


Сходни връзки

СТАРТИРА АКЦИЯТА "ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ, ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ" | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Боже, колко много простотия има на този свят
Автор: Anonymous да 2009-09-14 @ 12:30 EEST

Да беше жив Йовков, това щеше да каже

 

СТАРТИРА АКЦИЯТА "ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ, ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ"
Автор: Anonymous да 2009-09-14 @ 12:32 EEST
извинявам се, това не е за текста за децата, уеб-дизайнерите да се кУрегират

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди