изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:24 EEST
ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД    
ОбществоПодписка до кмета на Добрич Детелина Николова срещу опасно място за пресичане по бул. "Добруджа" бе внесена вчера, съобщиха инициаторите.


Тя е подкрепена от над 150 живеещи по улиците "Иван Шишман", "Хаджи Димитър", Оборище", "Велико Търново", "Баба Тонка" и други. В подписката се настоява за обезопасяване на пешеходната пътека от ул. "Иван Шишман" през бул. "Добруджа". "Мястото е рисково както за децата, така и за възрастните, защото движението по булеварда е двупосочно - се казва в искането на добричлии. - През "Агробизнесцентър" има официален паркинг на завой, заради който няма видимост". Авторите на подписката споделят още, че липсва т. нар. легнал полицай, който да задължава шофьорите да намаляват скоростта, а само на 500 крачки през булеварда е ОУ "Христо Ботев".
За проблема е уведомен началникът на "Пътна полиция КАТ" Желиян Минев, споделиха подписалите се под документа. "Очакваме решение на проблема преди да е станала катастрофа с фатален край", споделят те. НДТ
 


Сходни връзки

ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД | 17 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-09-16 @ 10:51 EEST
Сомо на около петдесет метра по-нагоре на кръстовището на булеварда с улица " Калиакра " има подлез, който обаче е неизползваем.На петдесет метра по-надолу има друг подлез, който май също е неизползваем.Но точно на това място и аз съм преминавал вече 45 години и то напаследък доста трудно, защото стари BMW-та и други коли в период на полуразпад форсират "до-дупка".В целия град има две места с най опасно пресичане на същия булевард срещу автогарата където минават всички за " Балик" и това место.Там има и светофар и легнал полицай.Проблема е ОГРОМЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-09-16 @ 14:35 EEST
Децата ми пресичат всени ден по този булевард а той наистина е твърде опасен. двата подлеза кокто са в съседство до него почти всеки ден се обитават от наркомани които плашат децата .Чудя се дали полицията не знае за тях.
ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-09-16 @ 16:05 EEST

Похвално,че се повдига този проблем.Кръстовището метри по-надолу,между бул ."Добруджа " и ул."Цар Петър"също е много проблемно.Имаше удобен подлез,който хората бяха свикнали да използват.Казвам "имаше",защото от дълго време,този подлез е заключен с решетки.Чия собственост е той-частна или общинска?

Имало е случаи с блъснати пешеходци,но реакция никаква.Имах грижата да подам сигнал в общината-нищо.Явно,ако се отвори подлезът,ще бъдат нарушени нечии интереси.НО ЧИЙ Е ПОДЛЕЗЪТ ВСЕ ПАК?

ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-09-16 @ 21:27 EEST

Когато се мисли за "костенурки", "легнали полицаи" и светофари, трябва да се отчита и фактът, че на 1-ва и 2-ра предавка автомобилите изхвърлят много по-голямо количество вредни вещества в атмосферата.

ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-10-19 @ 09:55 EEST

Кой печели от легналите полицаи в Добрич ? Печелят бензиностанциите - на първа и втора предавка автомобилите горят повече гориво, също така изхвърлят повече вредни газове в атмосферата. Печелят сервизите -  вече за трети път сменям каре и шарнири заради легналите полицаи, костенурки габърки и т.н. простотии и препядствия по пътя. Печелят фирмите които са наети да слагат тези препядствия по пътя. Печелят хората от общината които разглеждат тръжните книжа и одобряват коя фирма да постави тези съоражения - ако някой вземе да ми твърди че тук няма корупционна схема да има много здраве. Кой губи ? Губят всички. Тези съоръжения създават задръствания в натоварените часови зони и трафика става непоносим. Създават се предпоставки за ПТП пред и след тези съоръжения. Пресичал съм булевард  Добруджа на тези места така както са с легналите полицаи и съм забелязал че никой не дава предимство на пешеходеца. Колите се нареждат една след друга и преминават в колона през препядствията и пешеходците отново си чакат. Губят водачите на МПС - наличието на дупки по пътищата като и тези съоръжения нанасят сериозни щети по автомобилите. Защо не се въведът в експлоатация подлезите ? Защо стоят заключени осрани и опикани и тъмни и мръсни и без охрана ? Отговорът е много прост. Това е схема за източване на парички от нечий бюджет чрез фирми за монтиране на такива опасни за движението съоръжения по пътищата. Интересното е че след като се монтират те не се подържат. Някой са износени и от тях стърчат остри болтове които пукат гуми.........................Кой идиот измисли това решение ? Добрич е рекордьор по такива съоражения. Няма друг град в Цяла Европа в който да има толкова съоражения от този тип повярвайте ми! Напълниха града с тях, не само по булевардтие а и по всички улички. Според мен това е безумие............... 

ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-10-19 @ 10:17 EEST
Спокойно колеги ! Когато падне снега снегорините ще ги изринат. Другата възможност е да не се чистят булевардите от снега.
ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-10-19 @ 10:19 EEST
Добре ще е да изринат и Пламен Ганчев - човека който си избива комплексите с легналите полицаи :)
ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-10-19 @ 10:22 EEST
Таксиджиите бяха започнали да ги махат посред нощ ;) но нещо се отказаха. Мисията е невъзможна ако ги махнат още пари ще се дадът да се монтират нови :)
ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-10-19 @ 10:41 EEST
Досега не съм срещал легнали полицаи по булеварди , на които на метри от пешеходната пътека има подлези. Особено пещеходна пътека , по която след пресечеш отиваш към подлеза (случая с бул. добруджа до стоматологията).
ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-10-19 @ 12:37 EEST

Тези два легнали полицай са върха на айсберга,нима пешеходците не могат да отидат до светофара и да си пресекат а трябва на всяка пешеходна пътека да слагаме легнали полицаи.Който няма съвест и си кара като ненормален ще продължи да си кара по същия начин ,но ....

ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-10-19 @ 23:06 EEST
ама наистина е ужасно ,но като не спазваме ограничнието е така, ще си чупим колите и ще псуваме Пламен Ганчев, само дето той не е виновен човека!!!!
ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-10-20 @ 00:00 EEST

Ха, Ограничението! Трилентовият път предполага безопасни максимални скорости от 70-80 км/ч. Затова са правени тези широки пътища - за да извеждат бързо трафика. А и съвременните автомобили имат много по-добри динамични показатели, вкл. и на спиране. Разбира се, ако са в изправност, за което КАТ следи неуморно... :-Р  

А колкото до правилника. Идете на "Тракийски" и вижте колко народ, вкл. и  дечица, не спазват "червения" светофар !! И въобще не ми пука дали ще изгоря литър-два повече бензин на 100 км. В края на краищата децата на тези малоумници с "костенурките" също дишат.  

ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-10-20 @ 23:10 EEST

живея точно срещу лукойл-а между "цар петър" и "иван шишман" до сега ми се е случвало да спирам на въпросните пешеходни пътеки, но след тия простотии които сложиха, повече НИКОГА НЯМА ДА СПРА НА ПЕШЕХОДЕЦ, ако ще и да са 10 човека на средата на пътеката, всъщност вече го правя, мамицата им на всички, от коментарите които изчетох по-горе мога да кажа, че всички които са негативно настроени срещу тия цицки са прави!

ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-10-21 @ 09:37 EEST

На "І и ІІ-ра било неикономично" - да, ама до "габърите" комплексарите са вече "на 70-80 км/ч", а оттам до светофарите има още място за развитие . Шумът е огромен, за мръсотията - без думи. Който не вярва - да застане на 20 м. след кръстовището на Тракийски в посока Агробизнесцентъра и да подиша малко. За моторите - там вече са на 1 гума. КАТ - няма ги никакви.

Ще е по-добре с камери, но в "технологичен" Д-ч това явно е по-изгодно. И ще се спира дори когато е ненужно.

ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-10-21 @ 17:32 EEST

Аз карам малка и небърза "градска" кола... Но мисля, че светофарите по т.нар. булеварди са предостатъчно. А тези "кабърки" може да ги толерира само заблуден пешеходец. Такива има много - застанете около "кабърките" половин час и гледайте каква предпоставка за инциденти са пешеходците. То хлъзгавото идва, ортопедите ще имат работа несъмнено. Язък само за прегрешилите водачи... Че като удариш пешеходец, помни се за цял живот, независимо кой е виновен.

Другият въпрос е некоректното поведение на много участници в пътното движение. В пикови часове има кръстовища, където просто може да си паркираш на стопа. Просто не ти идва ред да минеш.

И да не мислите, че във Варна не стават инциденти като има камеери. Тъкмо напротив - два пъти седмично съм там в пикови часове. Просто там какви "индивиди" има... Направо ти е бедна фантазията... :-)))) Камери, дрън-дрън. Някой иска да "снабди" Града с камери. Но въобще не съобразява, че в Града има места, където волю-неволю ставаш нарушител на Правилника за движение по пътищата. ;-)))

ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-10-30 @ 11:33 EET

Кой ли е тоя малоумник с това изобретение!? По цял свят на булевардите с интензивно движение има ПОДЛЕЗИ.

Защо ли в нашия Добрич те не работят, а се дават пари за подобни идиотщини?

ГРАЖДАНИ С ПОДПИСКА СРЕЩУ ОПАСЕН БУЛЕВАРД
Автор: Anonymous да 2009-11-13 @ 08:47 EET
Абе малоумницииииии!!!! Спрете да поставяте тия гадните "цицки" по пътя беееееееее!!! Напълнихте града с тях мамицата ви!!!!!!!!!!! Днес и на Игликите вече монтират "цицки" че и едни твърди високи подскача ми колата. Що не направите целите пътища в града в тиква "цицки" и "костенурки" та да не си личат неравностите и дупките по пътя ? Или вие точно това сте планирали ?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди