изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:42 EEST
ПОЧЕТОХА ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛ ОГНЕБОРЕЦ ОТ ШАБЛА    
Ред и сигурностСлужители на районна служба "Пожарна безопасност и спасяване" в Шабла и представители на ръководството на звеното в Добрич почетоха вчера паметта на загиналия при изпълнение на служебните си задължения Тодор Георгиев Енчев от морския град.


Колегите на пожарникаря се поклониха пред паметната плоча, поставена пред службата. Те посетиха и мястото, където загина - рибарско селища "Кария" край Шабла. Там поднесоха венец. Предстои да бъдат подпомогнати двете момчета на Тодор Енчев. Това ще стане във връзка с първия учебен ден в рамките на национална дарителска кампания в помощ на децата на загинали служители на МВР. 
Тодор Енчев стана жертва на пожар на 34 години на 2 юли 2006 г. Тогава след 22 часа е получено съобщение за запалване в барака, на което огнеборците се отзовават. След като пламъците са локализирани, колега на Тодор Енчев отива да се обади в районната служба. 34-годишният пожарникар остава сам и е поразен от ток. По-късно се установява, че причина за запалването е авария в ел. преносимата мрежа. Спасени са намиращите се в близост постройки, за които е имало реална опасност да бъдат изпепелени.
По повод професионалния празник на огнеборците и началото на Седмицата на противопожарната безопасност вчера в хотел "България" в Добрич се проведе рутинно занятие по програмата на Първа районна служба "ПБС". Темата бе повишаване на практическата натренираност при гасенето на пожари в хотели и обекти за масови събирания на хора със спасяване на пострадал. В занятието участваха три противопожарни автомобила със 16 служители. НДТ


 


Сходни връзки

ПОЧЕТОХА ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛ ОГНЕБОРЕЦ ОТ ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди