изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:05 EEST
УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ ПЪТУВАТ ПО-ЕВТИНО С ВЛАК    
ИкономикаПо повод старта на новата учебна година от пресцентъра на БДЖ съобщиха, че всички, които учат и са на възраст до 26 навършени години - т.е. ученици, студенти и докторанти редовно обучение, могат да се възползват от възможността да пътуват с 50 % намаление от редовната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове.

За да могат възпитаниците на школата и университетите да ползват тази отстъпка, е нужно да си закупят железопътна карта "Учащ". Тя се издава във всички железопътни бюра и гари в страната срещу снимка и уверение от съответното учебно заведение и студентска книжка (за студенти и докторанти редовно обучение). При представяне на снимката и необходимия документ, картата се издава на място, заявяват от железниците. Цената на картата "Учащ" е 1 лев и е валидна от 1.10.2009 г. до 30.09.2010 г., освен ако в уверението от учебното заведение не е посочен друг срок, или ако преди края на септември 2009 г. учащият навършва 26-годишна възраст.
От компанията съобщават, че предлагат и допълнителни преференции за учениците и студентите, които са закупили железопътна карта "Учащ". Така с нея могат да си купят също с 50 % отстъпка и абонаментна карта за един или три месеца, което допълнително сваля цената на всяко тяхно пътуване. ОТ БДЖ изтъкват, че допълнително предимство е фактът, че абонаментните карти важат за пътуване както с пътнически, така и с бърз влак без да се доплаща разлика в цената заради различната категория на влака.
Освен чрез карта "Учащ", младите клиенти на "БДЖ" ЕАД могат да ползват намаление при пътуване с влак и чрез карта "ISIC". Тази карта се издава на ученици над 12 години, както и на студенти редовно обучение, докторанти, специализанти, стажанти и редовни аспиранти на възраст до 26 години. Притежателите й ползват 50 % намаление от цената на билетите и абонаментните карти при пътуване във 2-ра класа на бързите и пътнически влакове на територията на страната. "ISIC" съдържа холограмен стикер на БДЖ и служи като идентификационен документ, който доказва, че притежателят й е ученик или студент редовно обучение. Тази карта се издава от  бюрата на "USIT COLOURS".
Учащите на възраст до 26 навършени години ползват допълнителни намаления и при пътувания в група. Компанията предлагат 75 на сто намаление от редовната цена на билетите за организирани групи от минимум 10 души.
 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ ПЪТУВАТ ПО-ЕВТИНО С ВЛАК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди