изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:04 EEST
ДОБРИЧ СПЕЧЕЛИ ХИДРОКУПА НЕСЕБЪР 2009    
СпортПредставителите на Модел клуб Добротица от Добрич грабнаха от варненци Хидрокупа Несебър 2009 на провелия се тази година турнир по авиомоделизъм за хидроплани, амфибии, летящи лодки и хидрохеликоптери на язовир Порой в Несебър.

Това съобщи за НДТ единият от членовете на клуба Пенко Пенев. Той разказа, че купата е преходна и за да стане притежание на клуба, трябва в три поредни години добричлии да печелят надпреварата. "Много сме горди, защото успяхме да я завоюваме от варненци, които са традиционни силни участници в състезанието и я защитаваха за трета поред година" - добави още Пенев. Състезанието се е провело на 5 и 6 септември, като добруджанци освен че са отборен първенец, печелят и други първи места. Драгомир Драганов е първи в клас хидрохеликоптери, а Мариян Монов, облечен изключително атрактивно с будьоновка на главата печели призовото място с копие на действителен самолет в категориите на стенд и в полет, като е участвал с "Пайпър", добавя Пенев.
Модел клуб Добротица стартира на 1 октомври новата учебна година, като предлага напълно безплатно обучение за деца по авиомоделизъм, автомоделизъм и корабомоделизъм.
Членовете на клуба в момента се подготвят за националната надпревара по авиомоделизъм, която ще се проведе в Правец в края на септември и ще е същевременно и подбор за състава на националния отбор, който ще представи страната в Световното първенство по авиомоделизъм, което ще се проведе през 2011 г. в Австрия.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СПЕЧЕЛИ ХИДРОКУПА НЕСЕБЪР 2009 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди