изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:15 EET
ГУБЕРНАТОРЪТ ПРОУЧИ СЪСТОЯНИЕТО НА ТРУДОВИЯ ПАЗАР    
НовиниВчера се проведе първа опознавателна среща между областния управител Желязко Желязков и неговите заместници К. Ганова и Т. Георгиев, с директорите на четирите Бюра по труда на територията на областта -  Добрич, Генерал Тошево, Тервел и Каварна. Това съобщиха от пресслужбата на администрацията.

От администрацията уточняват още, че на срещата е присъствал и директорът на Регионалната служба по заетост- Варна, Пламен Начков.
Ръководителите на трудовите бюро са запознали  екипа на Областна администрация със състоянието на първичния трудов пазар за всеки район, предоставили  са информация  за неговата динамика по браншове, очертали са  тенденциите до края на годината. В рамките на срещата е направен извод, че са на лице сериозни притеснения, породени от финансовата криза, отражението й върху пазарите и намаляването на поръчките, заявяват от пресслужбата. В някои от фирмите продължава частично освобождаване на персонал и излизане в неплатен отпуск на служителите. Нагласата на повечето работодатели е за полагане на максимални усилия да задържат квалифицираните си кадри и да не се стига до масово освобождаване на работна сила.
През месеците юли и август не са постъпили уведомления за масово освобождаване на работници и специалисти. Продължават контактите с фирмите от региона с цел консултиране и разкриване на нови работни места, е заявено от представителите на трудовите борси в областта в рамките на срещата. Ж. Желязков се е запознал и с новите инициативи, по които работи Дирекция "Бюро по труда"-Добрич, от юни тази година.
 


Сходни връзки

ГУБЕРНАТОРЪТ ПРОУЧИ СЪСТОЯНИЕТО НА ТРУДОВИЯ ПАЗАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди