изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:22 EEST
УЧЕНИЦИТЕ В КАВАРНА СПОРТУВАТ НА НОВИ МОДЕРНИ ИГРИЩА    
СпортОбщината е съфинансирала реализацията на проекта с около 160 хил. лв.

Вчера официално кметът на Каварна Цонко Цонев и актьорът Влади Въргала откриха чисто новите игрища по волейбол, баскетбол, футбол и една многофункционално, които са част от проект "Подобряване училищната спортна инфраструктура в Каварна" по Оперативна програма "Регионално развитие". Проектът е на стойност 999 940 лв. - 100 % безвъзмездна помощ, като срокът му за реализация е 20 месеца, започнал да тече от 1 август миналата година, когато е подписан договорът. Целта на проекта е осигуряване на подходяща и рентабилна образователна структура, която да допринася за устойчиво местно развитие. Сред целите и подобряването и модернизирането на спортната база на двете най-големи общински училища в морския град - СОУ "Ст. Караджа" и ОУ "Йордан Йовков", които са и с общ училищен двор. На откриването на готовите вече игрища присъстваха и директорите на двете учебни заведения. Пред журналисти кметът на Каварна Цонко Цонев заяви, че общината е съфинансирала реализацията на проекта с около 160 хил. лв. "Парите от общинския бюджет вложихме в ремонт на амортизираната водопроводна мрежа под терена на игрищата, както и асфалтирането им, с цел да бъдат подравнени терените им, за да започне полагането на изкуствената настилка" - заяви Цонев.
В момента учениците могат да тренират вече на готовите футболно, две баскетболни, едно волейболно и едно многофункционално игрища. В процес на изграждане е лекоатлетическата писта. Тече също ремонт и на трите спортни салона, като е предвидено да им бъде поставена външна топлоизолация, вентилационни и климатични инсталации. В ОУ "Й. Йовков" по проекта ще бъде направен ремонт на санитарните помещения, а в СОУ "Ст. Караджа" помещения са преустроени във фитнес зала, която трябва да бъде оборудвана. Залата ще разполага с 13 различни уреда, нужни за ползотворното протичане на часовете по физкултура в школата. Предвидено още да се подмени вратата и дограмата, да се изгради баня и санитарни помещения, както и да се подмени електрическата, водопроводната и канализационни мрежи. Проектът трябва да приключи през 2010 г.
 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИТЕ В КАВАРНА СПОРТУВАТ НА НОВИ МОДЕРНИ ИГРИЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди