изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:48 EEST
780 ПЪРВОКЛАЦИ ЩЕ ПОСРЕЩНАТ УЧИЛИЩАТА В ДОБРИЧ    
НовиниПредстои да стартира мащабен проект на стойност 5 милиона лева в пет училища и две детски градини

На 15 септември 780 първокласници ще прекрачат училищния праг на общинските училища в Добрич, съобщиха от кметството. Отчита се ръст на броя на децата, които ще започнат да посещават детските градини тази година. През следващата учебна година в забавачниците в Добрич ще постъпят 460 деца в първа група. В общинските училища ще се обучават 10 280 ученика в 455 паралелки. Според просветните специалисти, тенденцията за силно намаляване на броя на децата и учениците през последните години постепенно затихва. За сравнение, през миналата година броят на учениците е бил 10 420 в 459 паралелки. 
Ремонтите в учебните заведения в Добрич вече са приключили, информират от кметството. Предстои да стартират мащабни ремонти в 5 училища и 2 детски градини. Над 5 милиона лева ще бъдат вложени за нови условия на образование и труд в училищата СОУ "Св. Климент Охридски", Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", СОУ "Димитър Талев", Спортно училище "Г. С. Раковски", СОУ "П.Р. Славейков" и в детските градини с номера 9 и 10. Финансирането е по оперативна програма "Регионално развитие".
До края на тази учебна година друг проект на стойност близо 370 хиляди лева ще доразвие потенциала на над 1500 деца в областта на изкуствата, науката и спорта. Партньори на Община Добрич при неговата реализация са Общински младежки център "Захари Стоянов", Народно читалище "Йордан Йовков", Тенис клуб "Изида'" и училищата "Климент Охридски", Хуманитарна гимназия, "Димитър Талев", "Йордан Йовков" и "Христо Ботев".
Във всички 19 общински училища в Добрич има изградени компютърни кабинети. Закупени са и са доставени навреме необходимите учебници и учебни помагала за учениците от първи до седми клас и подготвителните групи от детските градини на стойност 276 хиляди лева.
Община град Добрич изказва своята благодарност на всички училищни ръководства, педагози, служители, родители за проявената съпричастност в решаване на основната задача - добричките деца да се обучават и възпитават в добри и качествени условия.   
Новата учебна година ще се открие в 9.00 часа с издигане на националния флаг и химна на Република България. Кметът на Добрич Детелина Николова ще открие учебната година в ОУ "Христо Ботев" и СОУ "Климент Охридски".
 


Сходни връзки

780 ПЪРВОКЛАЦИ ЩЕ ПОСРЕЩНАТ УЧИЛИЩАТА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди