изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:38 EEST
40 БЪЛГАРСКИ ОБЩИНИ СА ЗАСТРАШЕНИ ОТ ФАЛИТ    
НовиниКъм края на годината се очаква неизпълнението на общинските бюджети у нас да е между 400 и 450 милиона лева.

В около 40 общини, ако не бъдат предприети вътрешни и външни мерки, може да се очаква състояние на фалит. Това съобщи кметът на Добрич Детелина Николова след заседание на  управителния съвет на НСОРБ.
На заседанието е направен анализ на изпълнението на общинските бюджети за шестте месеца на 2009 г. Отчита се спад в местните данъчни и неданъчни приходи. Изпълнението на  бюджетите  на българските общини е 41 процента. Намаление на собствените приходи отчитат 130 общини като в 50 от тях спадът е над 20 %. В 14 общини има намаление на собствените приходи с повече от 50 на сто. 44 % е изпълнението на плана за данъчните приходи средно за всички 264 общини. Посочва се, че с най-добро изпълнение е данъкът върху превозните средства - 35 % над плана. Липсата на сделки с недвижимо имущество се отразява върху приходите от налога върху тях и те са намалели в 203 общини са намалели. Спад има и в приходите и доходите от управление на общинската собственост. В 231 общини има намаление на приходите от услуги.
 


Сходни връзки

40 БЪЛГАРСКИ ОБЩИНИ СА ЗАСТРАШЕНИ ОТ ФАЛИТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди