изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:01 EET
ПРАЗНИК ВЪВ ВРЕМЕ НА КРИЗА    
НовиниБез илюминации и с повече спонсори се организира тази година честването на Деня на Добрич

По-скромни ще са разходите на общината за отбелязване Деня на Добрич - 25 септември, съобщи вчера кметът Детелина Николова. Предвид икономическата криза, тази година няма да има илюминации, с което ще се икономисат около 5000 лева. "Не искам общината да задлъжнява и то в края на годината", каза Д. Николова. И добави, че за половината от останалите разходи за празника са намерени спонсори.
Празникът ще започне в 9 ч.  с тържествена церемония на паметната алея на знамената с Военно гробище  с участието на представителни части на Военно комендантство. Там ще се състои панихида в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа и празничен благодарствен водосвет. Детски скаутски празник "В света на приключенията" ще се проведе в Центъра за защита на природата и животните. Той е организиран от клуб "Изследовател" за втора година.
В 10,30 часа ще започне тържествено заседание на Общински съвет, на което ще бъде връчено и званието "Почетен гражданин на Добрич". Във фоайетата на зала "Добрич" ще бъдат подредени фотоизложба, посветена на 55 години от създаването на ПФА Зала "Добрич" и изложба на художника Георги Петров. По-късно ще се организират детски празник с участието на деца от Целодневни детски градини, добруджанско празнично хоро на площад "Свобода", концерт "Фолклорна плетеница". В 16 ч. ще започне благотворителен концерт с участието на  Валя Балканска, Калинка Вълчева, ПФА "Добруджа" и ПФС "Добруджа" за набиране на средства на новостроящия се храм "Св. Кл. Охридски". Началният час на празничния концерт "Здравей,  Добрич" е 18,30 ч.
 


Сходни връзки

ПРАЗНИК ВЪВ ВРЕМЕ НА КРИЗА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди