изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:59 EEST
4 КЛУБА "МЛАД ОГНЕБОРЕЦ" ИМА В БАЛЧИК    
НовиниРайонно управление "Пожарна безопасност и спасяване" - Балчик, информира гражданите, че дните от 14.09. до 18.09.2009г. са обявени за Седмица на пожарната безопасност. 

Повод за това е професионалният празник на служителите от Национална служба "Пожарна безопасност и спасяване" - МВР - 14 септември, и 104-годишнина от първия пожарникарски събор - 14.09.1905г., което поставя началото на бъдещо организационно-структурно изграждане на противопожарната охрана в България, съобщава сайтът на община Балчик. Посочва се, че основни приоритети пред служителите на РУ ПБС - Балчик, са предотвратяването на пожари, аварии и създаване на оптимални условия за успешно пожарогасене и аварийно-спасителна дейност, както и осъществяване на държавен противопожарен контрол, превантивна дейност и връзки с обществеността.
С цел ранното формиране на противопожарна култура у подрастващите вече 9 години са налице създадените 4 клуба Младежки противопожарни отряди (МПО) "Млад огнеборец" с повече от 40 членове, сформирани в четири училища в общината- СОУ "Христо Ботев", ОУ "Антим І", ОУ "Св.св. Кирил и Методий" в Балчик и ОУ "Г.С.Раковски" в с. Сенокос. През последните няколко години победителят от Общинските състезания представя достойно общината на Областните състезания, заемайки престижните 2-ро и 3-то място. През тази година продължава кампанията по привличане на нови членове и сформиране на нови клубове на МПО "Млад огнеборец".
Важно е да се спомене и ролята, и значението във взаимодействието на РУ ПБС - гр. Балчик с органите на местната власт. За целта по населените места има сформирани гасачески групи, които да оказват съдействие при възникнали пожари, както и осигуряване на допълнителна техника. Не на последно място е нужно да се отчете ефикасното взаимодействие с Държавното ловно стопанство - Балчик, особено в погасяването на пожари в горския фонд.
Апелът на служителите от РУ ПБС - Балчик, към гражданите и гостите на Община Балчик е да бъде проявена още по-голяма загриженост, отговорност и бдителност при спазване на елементарните изисквания за пожарна безопасност. Нека всеки даде приноса си за ограничаване до минимум произшествията, свързани с огнената стихия.
През седмицата от 14-18 септември ще се проведат демонстративни занятия с учебна цел с пожарна техника в шивашка фирма "Балконф" ЕООД.
През Седмицата на пожарната безопасност ще бъдат обособени приемни за граждани в сградата на РУПБС - Балчик, ул."Струма" №41, или на телефон 7-22-29, както и в сградата на РУПБС - Албена, или на телефон 6-25-27 за гости и живеещи във вилните зони в близост до курортния комплекс.
 


Сходни връзки

4 КЛУБА "МЛАД ОГНЕБОРЕЦ" ИМА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди