изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:25 EEST
Футбол: Преди вечното дерби ЦСКА – Левски    
СпортСофия. Съставите на ЦСКА и Левски се изправят днес във вечното дерби на България. 156-ият мач между двата отбора ще се изиграе на НС „Васил Левски” от 20:00 часа. Преди три дни и двата тима изиграха първите си срещи от груповата фаза в Лига Европа, но това няма да ги притесни. В щаба на шампионите няма проблеми с контузени и наказани играчи.

В щаба на шампионите няма проблеми с контузени и наказани играчи. Вчера обаче за руския град Казан заминаха четирима от основните изпълнители на наставника Ратко Достанич – Живко Милано, Юсеф Рабех, Зе Соарес и Дарко Тасевски. Очаква се днес това каре да премине в редиците на шампиона Рубин, а това означава, че със сигурност пропускат съдбовния двубой. В игра обаче се завръща Георги Сърмов, който имаше лека травма. На вратата ще застане капитанът на тима Георги Петков, а пред него ще действат Виктор Генев и Елин Топузаков, както и Бензукан. Атаката ще бъде водена от Георги Христов, който ще бъде подпомаган от Седрик Бардон, а по халфовата линия ще действат Жоазиньо и Николай Димитров.
В лагера на домакините също няма проблеми с контузени и наказани играчи. Място сред титулярните 11 ще намери новото попълнение Мишел Платини, който ще бъде захранван в топки от Маркиньос и Спас Делев, както и от Йордан Тодоров. На вратата ще бъде младокът Караджов, а пред него ще действат Кирил Котев и Иван Иванов. Отборът ще бъде изведен от капитана Тодор Янчев, който преди три дни се представи блестящо срещу Фулъм (1:1).
Преди мача Левски е на 6-о място с 9 точки и два мача по-малко от лидера Черноморец, а ЦСКА заема 2-ата позиция с 13 т.

Групата на Левски за мача с ЦСКА
Старши треньорът на Левски Ратко Достанич определи група от 20 футболисти за днешния двубой срещу ЦСКА, който ще се изиграе на стадион "Васил Левски. Вечното дерби от 20:00 часа. Сред избранниците не попаднаха Живко Миланов, Зе Соарес, Дарко Тасевски и Юсеф Рабех, които вчера заминаха за Русия, където ще преминатв редиците на шампиона Рубин (Казан).
Ето и групата на Левски:
1. Георги Петков, 2. Виктор Генев, 7. Еньо Кръстовчев, 8. Георги Сърмов, 10. Христо Йовов, 11. Елин Топузаков, 14. Веселин Минев, 15. Шакиб Бензукан, 16. Мариян Огнянов, 17. Дениран Ортега, 20. Жоазиньо, 24. Николай Димитров, 25. Лусио Вагнер, 27. Седрик Бардон, 30. Лъчезар Балтанов, 55. Йордан Милиев, 70. Саша Симонович, 99. Георги Христов, 31. Цветан Димитров, 44. Борислав Балджийски;

Любопитни факти около мача Левски - ЦСКА
Днес от 20:00 часа съставите на Левски - ЦСКА се изправят в мач от 6-ия кръг на родната "А" група. Ето и най-важните факти около дербито, публикувани на официалния сайт на "сините". Това ще е среща №124 между двата тима в "А" група. В досегашните 123 Левски има 49 победи, ЦСКА - 39, а 35 двубоя са завършили наравно, при голова разлика 184-169 за "сините".
*Левски е пети в класирането с три победи и загуба. "Червените" са втори на три точки от лидера Черноморец.
*През миналия сезон "сините" взеха четири точки в дербито - 1:1 и 2:0, като с победата си на 9 май направиха огромна крачка към титлата.
*И трите попадения за Левски срещу ЦСКА през миналия сезон бяха дело на футболисти, влезли в игра като резерви.

ФОРМА
ЦСКА
1. ЦСКА стартира с четири поредни победи, но в миналия кръг взе само точка от Пирин (0:0).
2. Нулевото равенство в Кюстендил бе първият случай този сезон, в който "червените" не вкараха гол в "А" група. Иначе тимът има най-силната атака - 14 реализирани попадения.
3. ЦСКА още не е допуснал гол и спечели и двете си домакинства до момента, вкарвайки общо седем попадения на Локомотив (Мездра) и Берое.
4. За изминалите 12 месеца - след успеха с 2:0 над Миньор на 19 септември, армейците имат 30 мача. От тях - 21 победи, 6 равенства и 3 загуби - от Левски, Черно море и Литекс.
5. През миналия сезон ЦСКА имаше 13 успеха като домакин, едно равенство (Черно море 1:1) и една загуба (Левски 0:2)
6. Червените са най-опасни в първия и в последния половин час на мачовете си. До 30-ата минута те са реализирали 5 гола, а между 60-ата и 90-ата - 6.
7. Футболистите на ЦСКА са изпадали в засада 27 пъти - точно три пъти повече от тези на Левски.
8. Играчите на Любослав Пенев са извършили 94 фаула, а правилата срещу тях са били нарушени 82 пъти.
9. Червените са отправили общо 61 изстрела към вратата на съперниците си - 26 точни, 32 неточни, а три удара са срещнали гредите.

ЛЕВСКИ
1. В миналия кръг Левски записа първо поражение в елита - 1:2 от Локомотив (София) на "Герена". Това се случи и в шампионския сезон на сините, като тогава поражението с 0:3 на 11 април 2009-а бе последвано от седем поредни победи.
2. За последните 12 месеца Левски има 29 срещи в елита, в които записа 21 победи, 4 равенства и три загуби - всичките от Локомотив (София), като първата бе точно на 21 септември 2008.
3. Шампионът не е губил като гост от въпросния 21 септември 2008 г. Оттогава Левски има 10 победи и три равенства навън.
4. Левски неизменно вкарва гол във всеки от мачовете си в "А" група досега, но ЦСКА и Черноморец са реализирали повече попадения от сините - съответно 14 и 13 срещу 11 гола за отбора на Достанич.
5. Сините вече участваха в столично дерби и спечелиха с 3:1 срещу Славия.
6. Левски е най-опасен в началото и края на мачове си - три гола до 20-ата минута и пет между 70-ата и 90-ата.
7. Играчите на Ратко Достанич са извършили 74 фаула, а правилата срещу тях са били нарушени 62 пъти.
8. Сините са отправили общо 48 изстрела към вратата на съперниците си - 24 точни, 21 неточни, а три удара са срещнали гредите.

ПРЕЗ МИНАЛИЯ СЕЗОН
09/05/2009 - ЦСКА - Левски 0:2
Христов 36, Зе Соареш 59
01/11/2008 - Левски - ЦСКА 1:1
Георги Иванов 66; Лазаров 60-д

СЪДИЯ
Антон Генов
*Първи мач за арбитъра на един от двата гранда този сезон. През миналия бе рефер на четири срещи на сини и червени и те не допуснаха гол в тях: Миньор - ЦСКА (0:1), ЦСКА - Литекс (2:0), Левски - Славия (1:0) и Сливен - Левски (0:0)
*Генов е показал 9 жълти картона през сезона и е свирил общо 105 нарушения и една дузпа - реализирана от Мирослав Антонов за Спортист срещу Локомотив Пловдив (2:1).

Въвеждат се промени в организацията за движение заради срещата ЦСКА - Левски
Въвеждат се промени в организацията за движение, заради футболната среща между отборите на ПФК „ЦСКА” и ПФК „Левски”, съобщиха от Центъра за градска мобилност. От 08:00 часа днес до приключване на мача се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства както следва:
- на ул. "Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски" и на моста пред Националния стадион "Васил Левски".
От 17:00 часа на 20.09.2009 до приключване на мача се забранява влизането на пътни превозни средства и в двете посоки с изключение на масовия градски транспорт както следва:
- ул. "Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски"
- бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Черни връх" и пл. "Орлов мост"
- бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Мадрид" и пл. "Орлов мост"
- бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К.Яворов"
- ул. "Митрополит Кирил Видински" между бул. "Джеймз Баучер" и бул. "Драган Цанков".
От 17:00 часа на 20.09.2009 до приключване на мача маршрутът на автобусна линия 75 се скъсява до Военна академия.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Футбол: Преди вечното дерби ЦСКА – Левски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.55 секунди