изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:42 EEST
Дават магистрала ”Хемус” на концесия    
НовиниМагистрала “Хемус“ е много скъпа и няма желаещи да я строят, каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в Каварна.
Решението е отсечката Русе – Велико Търново – София да се даде на концесия и така да бъде изградена, а от Велико Търново до Шумен държавата да строи по километър – два, когато има средства. Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на журналистическо питане по време на посещението си в Каварна.


Премиерът отрече да се мисли за закриване на община Шабла, защото имала под 6 хиляди жители. "Това е ролята на парламентарната комисия, а аз разпореждам", коментира още Борисов идеята да бъдат закрити общински центрове с население под 6 хиляди души. Той призна, че научава за предложението от журналисти.

Борисов е поискал да се запознае със законите за културно-историческото наследство на Франция, Италия, Испания и Гърция и преводите на два от тях вече са на бюрото му, каза още той. Намерението му е да предложи такъв закон, който най-добре да пази българското културно наследство.

Позицията на министър-председателя е, че няма как да бъдат отнети частните колекции, тъй като не са придобити чрез престъпление.

Борисов посети Каварна, за да връчи официално ключовете на нов противопожарен автомобил на стойност 460 хил. лв. новата машина е пригодена да работи и с морска вода. Спасителната техника беше поискана от кмета на града Цонко Цонев при визитата на премиера в района след земетресението на 5 август. Тогава Цонев отказа държавна помощ от 65 хил. лв. за овладяване последиците от труса и обеща щетите да бъдат покрити от местния бюджет. В замяна поиска противопожарен автомобил. По думите му последната кола, дадена на местната пожарна, е през 1987 г.

dir.bg

 


Сходни връзки

Дават магистрала ”Хемус” на концесия | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Дават магистрала ”Хемус” на концесия
Автор: Anonymous да 2009-09-23 @ 18:05 EEST
Боже, Боже!!!! Още 100 години все по черни пътища от село Добрич до град София!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди