изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:21 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ ФСГ БЯХА В ГЕРМАНИЯ ПО ПРОГРАМА "МЛАДЕЖТА В ДЕЙСТВИЕ"    
ОбразованиеОт 11 до 19 септември десет ученици и двама преподаватели от ФСГ "Васил Левски" участваха в международна младежка среща в германския град Селин на остров Рюген в Балтийско море. За втори пореден път добричките ученици бяха поканени за участие  от организаторите от училище "Адолф Дистервег" в град Щралзунд, информираха от добричката гимназия.

Тази годинa срещата е преминала под надслов "Ние  сме еднакви, ние сме различни" и в унисон с мотото на ЕС "Единни  в многообразието". Участниците от  България, Германия, Латвия и Унгария представили своите страни като част от континента с много и различни езици и традиции. Споделените ценности, стремежът към единство, но и запазване на духовната самобитност на всяка една страна, са били беше водещото в многобройните прояви по време на срещата.
Изключително интересна е била работата по проектите "Култура в кутия" , "Утопичната страна Монолиция и моите най-оптимистични и най-песимистични представи за бъдещето на планетата",  "Европа на бъдещето", Дискриминацията и ние". Учениците работили в международни екипи заедно с представители на различни немски неправителствени организации. Нашите ученици представили презентации на немски и английски език за България, Добрич и училището, за български обичаи, традиции и националната  кухня, за бележити българи, за България и ЕС. С особен интерес организаторите и публиката посрещнали презентацията "С какво членството на Бългагрия в ЕС промени моя живот". На вечерта на отделните нации българските участници представили народни танци и български специалитети.
В деня на училището-домакин учениците участвали в грандиозен проект срещу насилието и расизма заедно с трупата на млади актьори от 10 страни.
 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ ФСГ БЯХА В ГЕРМАНИЯ ПО ПРОГРАМА "МЛАДЕЖТА В ДЕЙСТВИЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди